VELKOMMEN: Aslak Gausen og Jarle Gausen med VR-briller og styrekonsoll som kan benyttes for å ta seg en fin tur gjennom Norsk Fjellsprengningsmuseum på Hunderfossen, selv om man fysisk befant seg (i dette tilfellet) på Fjellsprenger’n i Oslo.

Utvikler fjellsprenger-museet

TA DEG EN TUR: Nå kan du ta deg en fullverdig tur i Norsk Fjellsprengningsmuseum uten å være fysisk tilstede ved Hunderfossen nord for Lillehammer.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

I et hjørne av standen til Norsk Forening For Fjellsprengningsteknikk (arrangøren av Fjellsprengningskonferansen), sto far og sønn Jarle og Aslak Gausen med VR-briller, en håndholdt konsoll og en TV-skjerm. Med utstyret på, kan man ta seg en virtuell tur gjennom museet på Hunderfossen og se på gjenstandene på kloss hold. A&T tok seg en tur, og det er en ektefølt rundtur man får seg. Brillene viser det man ser i 3D og man vrir og vender på hodet i den retningen man vil kikke. Konsollen benyttes til å peke dit man vil gå og mot det man vil se nærmere på. Her har Gausen-gutta gjort en god jobb for å gjøre museet tilgjengelig for flere uten at man nødvendigvis må reise dit fysisk.

I forrige utgave av A&T hadde vi en fyldig rapport om nyheter på museet og at dugnadsånden igjen tok fart i høst etter en koronapause.

Powered by Labrador CMS