FLYPLASSBRANNBIL: Verdalskalk gir denne brannbilen til Ukraina. Fra venstre: Joakim Sandodden og Odd Steinar Rønne.
FLYPLASSBRANNBIL: Verdalskalk gir denne brannbilen til Ukraina. Fra venstre: Joakim Sandodden og Odd Steinar Rønne.

Verdalskalk gir brannbil til Ukraina

Verdalskalk ønsker å støtte sivilsamfunnet i Ukraina med det som tidligere har vært en flyplassbrannbil.

Publisert Sist oppdatert

Den har vært brukt som et støvreduserende tiltak på havna i Verdal for fukting av lagerhauger, samt spyling av veier på anleggsområdet. 

– De siste årene har ikke brannbilen vært i bruk. Derfor er vi glade for at vi nå kan gi den til brann og redningstjenesten i Ukraina og deres viktige arbeid for sivilbefolkningen.

Verdalskalk har også donert en lastebiltilhenger, samt fallsikringsutstyr som de håper kommer godt med. Donasjonen går via Norsk Ukrainsk brann- og ambulansestøtte (NUBAS), en humanitær organisasjon som drives av personer med bakgrunn fra beredskap og transportselskaper rundt om i Norge. Det er en non-profit organisasjon, og alle medlemmer arbeider frivillig. Den pensjonerte utrykningslederen Odd Steinar Rønne fra Steinkjer er styreleder. 

NUBAS har siden mars 2022 gjennomført 12 kolonner med levering av brannbiler, ambulanser og annet nødvendig utstyr til Ukraina. 

I oktober kjører de nok en gang til Ukraina med det som blir kolonne nr. 13. Der blir brannbilgaven fra Verdalskalk med.

Powered by Labrador CMS