Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde.

Vil investere flere titalls millioner kroner i Glasopor

Finner stiller med mye penger for blant annet å elektrifisere den norske produksjonen av skumglass.

Publisert Sist oppdatert

Foamit Group planlegger investering i lavutslippsproduksjon av skumglass i Norge

Foamit Group har bestemt seg for å fullføre planleggingen av en investering på cirka 8–10 millioner euro i lavutslippsproduksjon av skumglass. Investeringen i fabrikken til Glasopor AS, det norske datterselskapet til Foamit Group, inkluderer to nye, effektive og miljøvennlige produksjonslinjer som operert med elektrisitet, samt modernisering av eksisterende produksjonslinjer til å bruke elektrisitet.

Foamit Groups største eiere Partnera Oyj (63 % eierskap) og Suomen Teollisuussijoitus Oy (32 %) støtter beslutningen og fremme av investeringen. Den endelige investeringsbeslutningen tas etter at investeringsplanen er ferdig i første halvdel av 2023.

Øker med ca. 20 prosent

Med den planlagte investeringen, vil Foamit Groups produksjonskapasitet for skumglass øke med ca. 20 prosent.

Produksjonskapasiteten til fabrikken som ligger i Onsøy skal dobles og fabrikkens produksjon vil være nære på utslippsfri i fremtiden.

I tillegg til ny kapasitet vil investeringen konvertere dagens produksjonslinjer som bruker fossilt brensel for å gå på elektrisitet. Onsøy-fabrikken bruker fornybar elektrisitet i sin virksomhet.

- Den planlagte investeringen styrker Foamit Groups posisjon som den viktigste produsenten av skumglass i Norden og globalt en av de største aktørene på feltet. Som et resultat vil vår produksjonskapasitet øke betraktelig og vi vil være bedre i stand til å svare på veksten i etterspørselen etter skumglass i alle våre markeder. Vi ser frem til å kunne tilby infrastruktur og eiendomsbygging skumglass, som produseres med fornybar energi, sier Kalle Härkönen, administrerende direktør i Foamit Group.

Glassgjenvinning

Skumglass produsert av Foamit Group er et sirkulærøkonomisk produkt og lett byggemateriale som er laget av sidestrømmen av glassgjenvinning.

Foamit Group har virksomhet i Finland, Sverige, Danmark og Norge, hvor selskapet har to skumglassfabrikker, den ene nær Fredrikstad i Onsøy og den andre i Skjåk.

Powered by Labrador CMS