Det er irriterende å komme helt hit før man oppdager at Oslofjordtunnelen er stengt.
Det er irriterende å komme helt hit før man oppdager at Oslofjordtunnelen er stengt.

«Bip bip» - Oslofjordtunnelen er stengt

Slik unngår du bomtur.

Å kjøre vogntoget helt fram til bomstasjonen før du får beskjed om at Oslofjordtunnelen er stengt, er både surt og dyrt. Da kan det være lurt å melde seg på Statens vegvesens nye sms-tjenste.

Tunnelen stenges flere ganger i uka, ofte på grunn av bilberging. Mange pendlere og tungtransportører kan nå planlegge turen bedre ved hjelp av varselet på SMS.

- Vi vil raskt og effektivt kunne varsle de som er interessert, sier faggruppeleder Therese Thowsen ved Statens vegvesen sin vegtrafikksentral.

- Dette er bedre service for trafikantene. SMS-varselet går ut så snart Statens vegvesen får melding om at tunnelen må stenges. Et nytt varsel sendes ut når tunnelen åpnes igjen.

Det kan til tider komme mange meldinger om stenging, så Thowsen oppfordrer trafikantene til å melde seg av og på tjenesten etter behov. 

Og så til kjernen: hvordan melder du deg på? Jo, du sender en sms med kodeord «OSLOFJORD» til 2252. Tjensten koster 1 kroner per mottatt melding. Vil du melde deg av, sender du «OSLOFJORD STOPP» til 2252.

Vi tar også med en siste oppfordring fra Statens vegvesen, som vi i AT.no kan slutte oss til: kjør inn til siden eller få sidepassasjeren til å lese SMS-er under kjøring.

Forsiden nå