Vidar Solberg,Utleiesenteret AS i Drammen (t.v.), Kim Nymo, Volvo Maskin og Morten Hvattum, Volvo Maskin er skjønt enig i at Utleiekonferansen er plattformen for relasjonsbygging.

Bonanza i utleiebransjen

Godt på vei mot doblet samlet driftsresultat på ett år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 10 år siden.

Optimismen råder grunnen hos Volvo Maskin og i den øvrige utleiebransjen.

Det er det også all grunn til, ut fra utleiebransjens over 200 bedrifters totale omsetning i 2012 på 7,9 milliarder kroner.

Totalt leverte utleieselskapene et samlet driftsresultat på over 700 millioner kroner i 2012, en vekst på 300 millioner fra 2011.

Økonomisjef Odd Arne Gansmo i Utleiecompagniet anslår en økning i utleiemarkedet på ca. 10 % i 2013.

- Utleiekonferansen er et konsept som har livets rett med sterke innslag av faglig kunnskap og relasjonsbygging. Det understreker produktsjef for kompakte gravemaskiner/multilastere i Volvo Maskin, Morten Hvattum, overfor AT.no.

Vi møtte ham på selskapets stand på Utleiekonferansen 2014. Hvattum representerer selskapet med utleiebransjens største servicenettverk.

I sin presentasjon av 2012-tallene understreket Odd Arne Gansmo at det er de små og mellomstore bedriftene som er vinnerne.

- Det er de som har den aller beste vekstraten, sa Gansmo og viste til en omsetning på mellom 10 og 50 millioner i året og en vekst på 23%.

For bedriftene i størrelsesorden mellom 50 og 100 millioner i omsetning var også veksten betydelig. De ti største selskapene i bransjen hadde en vekst på 11%.

 

Powered by Labrador CMS