Asbjørn Vennebo, som i dag er adm. direktør i Optimera, er utnevnt til konsernsjef i Dahl Optimera Norge og adm. direktør i Brødrene Dahl.

Brødrene Dahl og Optimera slås sammen

Brødrene Dahl og Optimera samles i en felles konsernstruktur, Dahl Optimera Norge.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Begge selskapene vil fortsette som separate, juridiske virksomheter med fullt resultatansvar og eksisterende merkevarer. På konsernnivå vil det bli etablert felles funksjoner som vil støtte virksomheten.

Brødrene Dahl er Norges ledende VVS-grossist, og Optimera er markedsleder innen distribusjon og salg av byggevare. Begge selskapene er eid av franske Saint-Gobain. Dahl Optimera Norges samlede omsetning vil bli på over 19 milliarder kroner. Selskapene har til sammen 3300 ansatte.

- Likeverdige selskaper

- Brødrene Dahl og Optimera er suksessrike virksomheter. Sammenslåingen er derfor mellom to likeverdige selskaper som begge er sentralt forankret i hjertet av Saint-Gobains strategi, sier David Molho, CEO Nordic & Baltic i Saint-Gobain og styreleder i både Brødrene Dahl og Optimera.

- Vårt mål er å ytterligere styrke og videreutvikle selskapenes sterke posisjoner gjennom å tilpasse virksomhetene til en mer krevende konkurransesituasjon etter en rekke gode år. Dette skal blant annet skje ved å utnytte det beste av deres kompetanse og bli enda mer effektive og bærekraftige, fremholder Molho.

Asbjørn Vennebo, som i dag er adm. direktør i Optimera, er utnevnt til konsernsjef i Dahl Optimera Norge. Endre Fløystad overtar Vennebos jobb i Optimera. Han er i dag finansdirektør i selskapet.

Adm. direktør Roger Lunde i Brødrene Dahl har i forbindelse med opprettelsen av konsernstrukturen valgt å fortsette sin karriere utenfor Saint-Gobain. Asbjørn Vennebo overtar hans stilling i tillegg til å være konsernsjef i Dahl Optimera Norge.

Glad styreleder

- Jeg er glad for at Asbjørn Vennebo takket ja til å bli leder for både Dahl Optimera Norge og Brødrene Dahl, og for at Endre Fløystad overtar etter Vennebo i Optimera, sier Molho.

Ifølge ham vil Vennebos hovedoppgave være å definere og gjennomføre koordineringen som skal «gi synergier og økt effektivitet, og derigjennom styrke begge virksomheters merkevare».

- Jeg vil samtidig gi Roger Lunde en varm takk for hans bidrag. Han har utviklet og styrket Brødrene Dahl og oppnådd svært gode resultater siden 2013. Jeg ønsker ham lykke til i hans videre karriere, understreker David Molho.

- Jeg ser frem til å bli bedre kjent med Brødrene Dahls ledere, øvrige medarbeidere, kunder og samarbeidspartnere, sier Asbjørn Vennebo som fortsetter: - Sammenslåingen vil styrke begge selskapene gjennom økt kompetanseutvikling og -deling, samt styrking av tekniske fagmiljøer. Sammenslåingen gir oss videre nye muligheter for økt salg, og den muliggjør en økt felles satsing på digitalisering og bærekraft.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS