Bakås skole utvider.
Bakås skole utvider. (Illustrasjon: Futhark arikitekter AS)

Bygger om Bakås skole for Oslo kommune

Veidekkes datterselskap Seby AS og Undervisningsbygg Oslo KF har inngått kontrakt om tilbygg og rehabilitering av Bakås skole på Ellingsrud i Oslo.

Oppdraget er et ambisiøst miljøprosjekt med fossilfri byggeplass og tilbygget blir plusshus. Kontrakten er en totalentreprise verdt 166 millioner kroner.

- Vi ser frem til å ta fatt på et spennende skoleprosjekt for Undervisningsbygg, det å bygge gode skoler er jo noe av det mest meningsfulle vi som entreprenører kan gjøre. De bærekraftige løsningene i alle fasene av byggeprosjektet er i tråd med Seby og Veidekkes miljøambisjoner, sier daglig leder Bjørn Ove Liavaag i Seby AS.

Bakås skole blir etter utvidelsen på ca. 5000 m2 og utvides fra 1-parallell til 2-parallell barneskole. I tillegg skal gymsal med garderobeanlegget rehabiliteres og nye utomhusarealer skal opparbeides. Skolens arealer skal også kunne sambrukes med virksomheter utover skolens kjernevirksomhet. Dette gjelder auditorium, bibliotek, SFO-arealer, musikkrom, mat og helse samt kunst og håndverksavdeling.

- Vi har lagt opp til høye miljøambisjoner både for det ferdige bygget og i byggefasen. Nybygget skal tilfredsstille kravene til plusshus i henhold til FutureBuilts definisjon, og bæresystemer skal utføres med massivtre, forteller prosjektleder Morten Dalåmo i Undervisningsbygg Oslo KF.

Prosjektet gjennomføres som fossilfri byggeplass hvor det også skal benyttes solceller og grunnvarme som energikilde i byggefasen.

Byggestart er i august 2020 med planlagt ferdigstillelse i mai 2022. Prosjektet skal følge Oslo-modellens strenge krav for å sikre bruk av lærlinger og bekjempelse av arbeidslivskriminalitet og sosial dumping. 

Forsiden nå