Hydrogendrevet trekkvogn fra Toyota

Toyota kaster seg inn i kampen om nullutslipp-kunder i tyngste klasse.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Toyota Motor North America Inc. viste 19. april 2017 en konsept-trekkvogn i Los Angeles. Sommeren 2017 skal den testes i Los Angeles havn.

Trekkeren har dobbelt sett med brenselceller fra Toyotas hydrogendrevne personbil, Mirai, og et batteri på 12 kWh. Toyota oppgir maks. effekt til «mer enn» 670 hk (500 kW) og dreiemomentet til ca. 1800 Nm. Dette er ikke et spesielt stort dreiemoment, men se på videoen fra Toyota under... I videoen har du se hvordan trekkvogna er satt sammen også.

Totalvektkapasiteten for konseptbilen er 80.000 lbs (36.287 kg). Rekkevidden på en tank skal være over 200 miles (321 km) ved normal bruk.

 

Nullutslipp tungtransport

- Toyota tror brenselcelleteknologi basert på hydrogen har et enormt potensiale og vil bli fremtidens drivkilde. Med dette havneprosjektet ønsker vi å utforske fordelene for nærmiljøet ved bruk av en nullutslipp tungtransport-plattform, sier Bob Carter, vice precident i Toyota Motor North America i en melding sendt ut i forbindelse med avdukingen.

Logoen i fronten på konseptbilen.

Det står ikke Toyota i fronten på konseptbilen i «Project Portal», men en logo med teksten «Fuel Cell H2» og en illustrasjon som kan tolkes som et hydrogenatom (ett proton i midten og ett elektron) formet som en dråpe.

Samarbeid med Shell

Toyota har også annonsert samarbeid med Shell i California for å utvide fyllestasjoner for selskapets Mirai personbiler og kommende lastebiler.

Toyota, Nikola og Tesla har alle annonsert at nullutslippslastebiler skal bli masseprodusert. Dette er lastebiler beregnet for det amerikanske markedet. Men med tanke på utviklingen innen personbiler, er det stor sannsynlighet for at dette blir vanlig i Europa også. Hvis store kjeder som Shell får hydrogen på alle sine stasjoner i Europa, blir det ingen rekkeviddeproblemer for nullutslipp-lastebilene heller...

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS