Sydøstjyllands Politi i Danmark har publisert en nyhetsmelding om at en lastebileier har fått én mill. danske kroner i bot, er fradømt førerkortet og fratatt to biler.

Lastebileier fikk én mill. kroner i bot

Ble også fotgjenger i ett år og fratatt to biler.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Retten i Horsens, Danmark, dømte 4. desember 2019 en transportør på 27 år, som tidligere har bodd i Horsens, til en millioner danske kroner i bot og ubetinget frakjennelse av førerretten i ett år. I tillegg ble to av hans biler konfiskert.

- Den 27-årige mannen ble dømt for 86 forhold som skjedde i perioden april 2017 til august 2018. De fleste gjaldt hans ansvar som arbeidsgiver ved flere sjåførers brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelsene, men saken inneholdt også mannens egne overtredelser i form av kjøring når han skulle hvilt og fartsovertredelser, sier Pernille Moesborg hos Sydøstjyllands Politi.

Politiets etterforskning har også avdekket at transportøren har kjørt med samme registreringsskilt på to lastebiler, at han har kjørt gods mot vederlag uten løyve og unnlatt å levere dokumentasjon til Færdselsstyrelsen ved dennes virksomhetskontroll.

Mannen er også dømt for å ha motsatt seg anholdelse, ved ett tilfelle da Sydøstjyllands Politi stanset ham.

27-åringen møtte ikke i rettsmøtet. Han oppholder seg for tiden ikke i Danmark. Det er uvisst for dansk politi hvordan han forholder seg til dommen.

Powered by Labrador CMS