FOLKEHAV: Slik så det ut hver dag like før portene åpnet. Folk strømmer til fra alle verdens hjørner for å få med seg Bauma i München.

Nye Bauma-rekorder

Se de nye rekordtallene, besøkende fra Norge og topp 10-landene.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Da portene på Bauma i München ble stengt søndag 14. april kunne arrangøren på ny slå fast at utstillingen har befestet sin lederposisjon som verdens største møteplass og utstilling av maskiner og utstyr til anleggsbransjen, byggenæringen og gruveindustrien.

Det ble satt rekorder over hele linjen, og nok en gang ble det notert besøksrekord i utstillingens 65 år gamle historie. Opptellingen viser at over 620.000 besøkende fra mer enn 200 land kom til München, og det er over 40.000 flere enn rekorden på Bauma for tre år siden.

3700 utstillere fra 63 land

Besøkende i kø for å slippe inn ved åpningen av Bauma 2019. Video: Klaus Eriksen, AT.no

Også målsettingen om å sette ny rekord i antall utstillere ble nådd. Over 3700 utstillere fra 63 land var på plass. De hadde lagt ned utrolig mye arbeid i flotte og informative stands i alle størrelser, alt fordelt på et område på 614.000 kvm.

KONGEN: Liebherr er kongen på Bauma med to tre etasjers bygg som bygget til hver utstilling. Byggingen begynner mange måneder før utstillingen. Foto: Klaus Eriksen

Topp 10 landene

Topp 10 land (etter Tyskland) når det gjaldt besøkende var Østerrike, Italia, Sveits, Frankrike, Nederland, Russland, Sverige, Tsjekkia, Polen og Storbritannia.

Med glede registrerte arrangøren at det også var økt antall besøkende fra andre kontingenter. Fra Kina kom det over 5500 og tradisjonen tro registrerte man at fotograferingsviljen for å få med seg maskindetaljer var stor. Kontingentene fra Japan og Australia var også økende.

Mange fra Norge

Fra Norge ble det registrert rundt 4500 besøkende, og fellesnevneren for alle var at utstillingen bød på god mosjon for de som ville ha med seg mest mulig.

Arrangøren hadde for øvrig gjort en god jobb med å seksjonere og samle bransjerelaterte utstillere på spesielle områder og haller. Det lettet jobben for de som ønsket å se på spesielle områder.

I 2022 blir det ny Bauma og anleggsfest. Det vil ikke forbause oss om arrangøren, i likhet med årets Bauma, da vil ha sørget for å plusse på ytterligere kvadratmeter med utvidet område.  

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS