Robert Hermansen i samtale med AT.no på restaurant Egon i Tromsø dagen etter at han igjen var en fri mann.
Robert Hermansen i samtale med AT.no på restaurant Egon i Tromsø dagen etter at han igjen var en fri mann.

Robert Hermansen: - Skituren gjorde godt

- Det gjorde godt med en skitur på morgenen for å få igang blodomløpet og ettervirkningene etter velkomstpartyet i går kveld.

Dette var første hilsen til Anlegg&Transport (AT.no) fra Robert Hermansen (74) da vi møttes på restaurant Egon i Tromsø 16. mars kl. 10.00 lørdag morgen. Serveringen av to Farris var av det heller beskjedne slaget.

Tilfeldigvis var undertegnede på reportasjetur i Lavangsdalen da lokalradioen brakte intervju med Hermansen som var ferdig med soningen, og vi avtalte møte dagen derpå.

To års fengsel

Fredag 15. mars avsluttet Hermansen soningen i Tromsø Fengsel etter sin dom på to års fengsel. Han ble frifunnet på alle øvrige punkter, men ble dømt for å ha lånt penger av avdøde skipsreder Atle Jebsen. Rederen var da i kontraktsforhold med Store Norske Spitsbergen Kulkompani og Hermansen direktør i selskapet.

Da Hermansen gikk ut av fengselsporten som en fri mann, ble han i tillegg til pressen møtt av representanter for Svalbard-samfunnet og Kirkens Bymisjon i Tromsø, hvor har vært styreformann.  

- Det gjorde godt med mottagelsen, sier han

Valgte åpenhet

Om pressen sier han:

- Siden saken har vært mye omtalt i media gjennom en langvarig prosess, valgte jeg å si ja til forespørsel fra enkelte media om intervju. For å bli ferdig med saken og for å kunne starte på ny uten å ha dette hengende over meg med ubesvarte spørsmål, valgte jeg å gå åpent ut på samme måte som da jeg erkjente dumheten med lånet. Riktignok hadde jeg aldri trodd en tilståelsessak skulle resultere i to års fengsel. Også det har gitt meg en ny erfaring, riktignok en erfaring jeg skulle vært foruten, sier Hermansen.

Planene klare

Umiddelbart etter soningen reiser Hermansen med kone og sine to døtre til Svalbard.

- Vi var enig om å reise bort noen dager når dette var over. Alles ønske var å komme til Svalbard hvor vi har leid snøscootere og skal ha noe fine turer. Deretter går turen tilbake til Tromsø og kontoret i Grønnegata hvor jeg tar fatt på nye prosjekter, sier Hermansen.

I aprilutgaven av Anlegg&Transport bringer vi et lengre intervju med Hermansen, mannen som fikk kulldriften over på plussiden og ble hedret med byste i Longyearbyen som takk for innsatsen.

 

Forsiden nå