Leif Grimsrud AS på laget, her representert ved Asle M. Berg og Martin Grimsrud.
Leif Grimsrud AS på laget, her representert ved Asle M. Berg og Martin Grimsrud. (Foto: Veidekke)

Veidekke kjøper Leif Grimsrud AS

Veidekke Entreprenør AS blir soleklar majoritets-eier i selskapet som med datterselskaper til sammen har 230 ansatte i Norge og Sverige.

Veidekke Entreprenør AS har inngått intensjonsavtale om å kjøpe 80 % av aksjene i anleggs­entreprenøren Leif Grimsrud AS i Halden med datterselskapene Leif Grimsrud Entreprenad AB og Øst AS.

- Veidekke ønsker å vokse i anleggsmarkedet, og Grimsrud vil styrke vår lokale og regionale virksomhet i det sentrale østlandsområdet, sier adm. direktør Dag Andresen i Veidekke Entreprenør.

920 mill. kroner

Grimsrud har 230 ansatte i Østfold og 30 i Strømstad, og samlet omsetning var 920 mill. kroner i 2014. Grimsrud utfører lokale byggeoppdrag i Halden og anleggsoppdrag i Østfold, Akershus og i Bohuslän.

- Grimsrud er en solid og veldrevet entreprenør som har levert gode resultater i lang tid. De har god kompetanse på prosjektering, planlegging og drift med egne ansatte og maskiner. I tillegg har de sammen­fallende verdier og en bedriftskultur som vil passe svært godt inn i Veidekke. Vi ser frem til å få deres dyktige fagarbeidere og funksjonærer med på vårt lag, sier Andresen.

Konkurransetilsynet

Endelig avtale forventes inngått i november under forutsetning av Konkurransetilsynets godkjennelse.

Forsiden nå