Sandefjord Hageby får beliggenhet i landlige og naturskjønne omgivelser, og er samtidig sentrumsnært. Her planlegger Peab Eiendomsutvikling morgendagens boliger – og fremtidens by - ved å spille på lag med naturen.

Peab planlegger ny bydel i Sandefjord

I løpet av høsten satser Peab Eiendomsutvikling på å starte salget av boliger i Sandefjord Hageby. Ambisjonen er en ny, fremtidsrettet og miljøvennlig bydel.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Denne sommeren har Peab Eiendomsutvikling så smått begynt å lette på sløret når det gjelder det store boligprosjektet som planlegges i området Sørby/Virik i Sandefjord. Blant annet er en foreløpig nettside lansert, som i løpet av høsten vil oppdateres med ny og konkret informasjon om både første byggetrinn og helheten i prosjektet.

Ferdig utbygget vil den nye bydelen kunne inneholde 800 enheter, fordelt på både leiligheter og ulike småhus.

- Navnet ga seg selv

– Dette er et stort prosjekt, og noe helt nytt i Sandefjord. En bydel som utvilsomt vil skille seg ut med fokus på selvdyrking, parsellhager, torg og grønne møteplasser, sier prosjektsjef Kjartan Glad Fleten hos utbygger Peab Eiendomsutvikling.

Ifølge utbygger Peab Eiendomsutvikling vil det mest unike med boligprosjektet være det gjennomgående fokuset på grønne arealer og kvaliteter, i form av blant annet utnyttelse og gjenbruk av matjord. Bydelen skal hete Sandefjord Hageby.

- Navnet falt nesten på plass av seg selv. Da vi smakte på det kjentes det umiddelbart riktig. Dette er et stort prosjekt, og noe helt nytt i Sandefjord. En bydel som utvilsomt vil skille seg ut med fokus på selvdyrking, parsellhager, torg og grønne møteplasser. Den identiteten mener vi navnet tydeliggjør, sier prosjektsjef Kjartan Glad Fleten hos utbygger Peab Eiendomsutvikling.

Bevarer åkerholmer

Når dagens landskap skal transformeres til en helt ny og frodig bydel, har utbyggeren vært opptatt av å ta vare på noen av elementene som preger området. Blant annet vil de tre åkerholmene benyttes som formingsgrep og identitetsskapere som binder nabolagene i bydelen sammen.

- Landskap, jordbruk, dyrking og gårdstun er elementer som videreføres og videreutvikles i Sandefjord Hageby, som boligtun i en moderne boform med tilknytning til private og felles uteoppholdsarealer. Vi gleder oss veldig til å lansere første salgstrinn, og dermed kunne presentere både illustrasjoner og enda mer konkret informasjon om prosjektet, sier Fleten.

Powered by Labrador CMS