Foreløpig skisse av boligområdet Gartneritaket.
Foreløpig skisse av boligområdet Gartneritaket.

Bonava bygger 500 leiligheter i Vestby

Boligutviklingsselskapet Bonava har kjøpt en stor tomt i Vestby. Selskapet planlegger å bygge drøyt 500 leiligheter på tomten. Prosjektet har fått navnet Gartneritaket.

Publisert

Prosjektet blir et viktig steg med å etablere seg som en av Østlandets tre største boligutviklere de neste årene.

Bonava kjøpte tomten av eiendomsutviklingsselskapet ReXir. Kontrakten ble signert 22. desember 2020. Tomten er regulert for nærmere 500 leiligheter. Opptil 140 av disse blir studioleiligheter på 25 kvadratmeter, rettet mot unge mennesker.

- Vi setter stor pris på å bidra til at unge mennesker kommer seg inn på boligmarkedet. I Oslo er det nærmest umulig å få tak i nye, små leiligheter til en rimelig penge. Men i Vestby, ca. 20 minutter med tog, utenfor Oslo, har kommunen vært en god samarbeidspartner med å hjelpe oss å utvikle et helt nytt boligkonsept der unge mennesker blir prioritert, sier regionsjef i Bonava, Matilda Vinje.

Vestby-tomten blir en av de største Bonava-tomtene i Skandinavia, og også det første store kjøpet til Bonavas Oslo.

- Vi har over mange år investert og utviklet ulike eiendommer i Vestby. Kommunen skiller seg positivt ut som fremoverlent, effektiv og positiv til utvikling. Derfor vil vi også fortsette å utvikle store prosjekter i Vestby, sier Tore Andersen fra ReXir som solgte til Bonava.

- Planleggingsarbeidet er startet. Vi gleder oss til å være med å utvikle et nytt stort og spennende nabolag, sier Matilda Vinje.

Forventet salgsstart blir høsten 2021. Forventet Byggestart i 2022. Innflytting er forventet i første halvår 2024 – dersom alt går som planlagt.

Powered by Labrador CMS