Tomten Bane Nor Eiendom har sikret seg, ligger sentralt plassert i Sandefjord.

Bane Nor Eiendom sikrer seg tomt i Sandefjord

Ny togstasjon er under planlegging. Flytting av jernbanen og dagens stasjon vil åpne opp for et knutepunkt. Nå har Bane Nor Eiendom sikret seg en strategisk plassert tomt.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Nybyen har allerede forandret seg mye, men mye gjenstår før området står ferdig. Nylig ble Jotuns eiendom i Rosenvolds gate 19 i Sandefjord lagt ut for salg, og med mange interessenter på listen. Bane Nor Eiendom vant budkampen og betaler kr. 26.000.000 kroner for eiendommen. Overtakelse vil være 1. mai.

Jotuns avdeling Nybyen har vært brukt til kontorer, lager og laboratorium. Eiendommen ligger sentralt ved Sandefjord togstasjon og rutebilstasjon og består av flere bygg. Til sammen inneholder byggene litt under 12.000 m².

Tomtegrunnen er festet og er samlet på nærmere 10.000 m². Arealene er en del av et større område som er egnet for transformasjon fra dagens bruk og over til bolig og næring.

- Dette er en eiendom som passet godt inn i våre planer for knutepunktutvikling i Sandefjord. Vi gleder oss til å lage forslag til planer i tett samarbeid med kommunen, for å gjøre Nybyen til et enda mer bærekraftig og attraktivt område, sier prosjektsjef Svein Olav Ellingsen.

Powered by Labrador CMS