Slik er boligene i Fyrstikkbakken 14 planlagt bygget.
Slik er boligene i Fyrstikkbakken 14 planlagt bygget.

Bygger 163 leiligheter i massivtre som FutureBuilt-prosjekt

AF Gruppen har inngått avtale med Fyrstikkbakken 14 AS om å bygge 163 leiligheter fordelt på fire boligblokker i massivtre ved Fyrstikkbakken 14 i Oslo.

Publisert

Fyrstikkbakken 14 består av 163 leiligheter fordelt på 4 boligblokker med underliggende parkeringskjeller og tilhørende grøntarealer med forbindelse til nærområdet. Prosjektet ligger nært offentlige funksjoner som T-bane, tog og barnehager på Hellerud. Fyrstikkbakken 14 er FutureBuilts første kommersielle boligprosjekt i massivtre.

Prosjektet har vært utviklet i samspill og gjennomføres som en totalentreprise med verdi på ca. 370 millioner kroner.

De to første salgstrinnene har solgt godt, prosjekteringen starter umiddelbart og oppstart bygging er planlagt fra andre kvartal 2021. Boligprosjektet består av ett byggetrinn og ferdigstillelse er forventet i fjerde kvartal 2023.

- Det har vært spennende å videreutvikle dette boligprosjektet i massivtre med Birk & Co og AF Eiendom. Vi ser frem til å realisere det første boligprosjektet i massivtre i denne skala i Norge. Prosjektet passer godt inn i AF Gruppen sin strategi om bærekraftige og innovative prosjekt med et mål om 50 % reduksjon i klimagasser og effektiv bruk av digitale verktøy, sier Tormod Solberg, konserndirektør i AF Gruppen.