Bygger flere boliger på Lilleby i Trondheim

Skal bygge 41 leiligheter.

Veidekke har inngått avtale med Lilleby Eiendom AS om å oppføre Smelteverket 1, et miljøsertifisert leilighetsbygg i fem etasjer med 41 boenheter og parkeringskjeller. Kontrakten er en totalentreprise verdt cirka 130 millioner kroner ekskl. mva.

- Vi takker pent Nordr og de andre eierne i Lilleby Eiendom for nok et attraktivt oppdrag. Vi har hatt et tett og knallgodt samarbeid om utviklingen av det gamle industriområdet på Lilleby. I Veidekke er vi svært stolte av vårt bidrag til det som i mange sammenhenger fremstår som et foregangs­prosjekt innenfor moderne byutvikling, sier regiondirektør Torgeir Wiig i Veidekke Bygg Trøndelag.

Smelteverket 1 skal bli en boligblokk i fem etasjer over bakken med parkeringsanlegg og bod-område i kjelleren. De 41 leiligheter varierer fra 38 til 89 m² og skal sertifiseres etter miljøstandarden BREEAM-NOR Very Good. Lilleby Eiendom eies med 50 prosent av Nordr Norge AS og 50 prosent av øvrige eiere, og det er Nordr som ivaretar byggherrerollen i prosjektet.

- Vi ser at Lilleby er et flaggskip i utviklingen av Trondheim, og vi fortsetter med å selge svært godt med leiligheter. Vi har lykkes bedre enn mange i et turbulent marked, og vi er fornøyde med at vi sammen med Veidekke igjen kan starte byggingen av et nytt prosjekt uten forsinkelser, sier storbydirektør Anders Teodorsen i Nordr Trondheim.

Byggearbeidene starter opp i januar med planlagt ferdigstillelse til sommeren 2024

Powered by Labrador CMS