Bygger studentleiligheter på Gjøvik

Sit har gitt Veidekke i oppdrag å bygge 98 studentleiligheter i Kallerud studentby på Gjøvik.

Bygget får høye miljøkvaliteter med utstrakt bruk av tre, og det skal også inneholde fellesarealer for hele studentbyen, en driftssentral og et garasjeanlegg. Oppdraget er en totalentreprise verdt nær 140 millioner kroner.

– Vi er stolte av at vi vant konkurransen om oppdraget og takker Sit så mye for tilliten. Kunder som ønsker innovasjon og bærekraftige bygg med betydelige CO₂-kutt er jo det vi liker aller best å bygge for. I høst har vi hatt en tett og god samspillsfase med Sit og brukerne av bygget der vi sammen har videreutviklet prosjektet, så nå gleder vi oss til å komme i gang med selve byggearbeidene, sier distriktsleder Geirmund Østvold i Veidekke Bygg Indre Østland.

Bygget blir på 4.200 m² fordelt på hhv. tre og seks etasjer over en sokkeletasje med fellesarealer. Bruk av tre i yttervegger og massivtre i bærekonstruksjonene bidrar til at bygget skal få et CO₂-utslipp nær 40 % under kravet i TEK 17. Sosial bærekraft er også vektlagt i bygget der de store fellesarealene skal legge til rette for både planlagt og tilfeldig sosial aktivitet for hele studentbyen.

– Dette er det første prosjektet som kommer i gang etter at regjeringen utvidet kostnads­rammen for bygging av studentboliger. Den nye kostnadsrammen gjør det endelig mulig å komme i gang igjen med studentboligbygging etter en tøff periode hvor flere prosjekter måtte settes på hold på grunn av den voldsomme prisveksten i byggebransjen, sier prosjektleder Arve Lyng i Sit.

Oppstart av byggearbeidene er planlagt i april med ferdigstillelse august 2024.

Powered by Labrador CMS