F.v: Magne Helander, Vidar Stavdal, Trond Berger og Tom Rindal.
F.v: Magne Helander, Vidar Stavdal, Trond Berger og Tom Rindal.

Fasadgruppen kjøper tre norske selskaper

Publisert Sist oppdatert

Fasadgruppen fortsetter å vokse på det norske markedet gjennom oppkjøp av Malercompagniet Oslo (”Malercompagniet”), Murpartnern (”MP”) og Meyer-Mørch (”MM”) i Norge.

Malercompagniet ble grunnlagt i 1991 og er en av de største fasadeentreprenørene i Oslo-regionen. Selskapet jobber hovedsakelig med renoveringsprosjekter med fokus på maling, mur, puss og tak. Malercompagniet har 56 fulltidsansatte og omsatte for 136 MNOK i virksomhetsåret 2021.

MP ble grunnlagt i 2005 og har bygd opp en sterk posisjon i Oslo-regionen innen fasaderenovering med kompetanse innen mur, puss og flis. Selskapet har 50 heltidsansatte og omsatte for ca. 50 MNOK i virksomhetsåret 2021.

MM ble grunnlagt i 1973 og fokuserer på maling og fasadeprosjekter i Bærum og omegn. Selskapet har 9 fulltidsansatte og omsatte for ca. 29 MNOK i virksomhetsåret 2021.

- Gjennom oppkjøpet av Malercompagniet, Murpartnern og Meyer-Mørch styrker Fasadgruppen sin posisjon i Norge. Vi har nå 9 selskap på det norske markedet og en stabil plattform for fortsatt vekst. Selskapene har mange kvaliteter som vi verdsetter; et kompetent lederskap, omfattende håndverkskunnskap og sterke lokale markedsposisjoner, sier Johan Claesson, regionssjef for Fasadgruppen Vest.

Fasadgruppen finansierer oppkjøpet av samtlige aksjer i Malercompagniet, MP og MM med tilgjengelige kredittfasiliteter og egen kasse. Selgerne har forpliktet seg til å reinvestere en del av kjøpesummen ved å erverve eksisterende aksjer i Fasadgruppen innen tre måneder for et beløp tilsvarende 17,4 MNOK. Aksjene som erverves gjennom reinvesteringen er underlagt overdragelsesforbud i 12 måneder.

Fasadegruppens intensjon er å fullføre oppkjøpet av selskapene omkring den 28. februar 2022.

Powered by Labrador CMS