AF Gruppen er av Frevar KF innstilt som totalentreprenør med samspill for fase 1 av nytt renseanlegg i Fredrikstad kommune. Illustrasjon: Fredrikstad kommune.

Innstilt til kontrakt på nytt renseanlegg

AF Gruppen er innstilt som totalentreprenør med samspill for fase 1 av nytt renseanlegg i Fredrikstad kommune.

Publisert

Avløpsrenseanlegget vil ligge på Øra industriområde i Fredrikstad og vil bestå av flere bygg. Et bygg til forbehandling og bio-behandling med administrasjonsdel, et bygg til slambehandling, og to råtnetanker. Prosjektet skal levere ny og mer miljøvennlig renseteknologi og tilfredsstille skjerpede krav fra Statsforvalteren. Byggherre er Frevar KF.

Kontraktsperioden starter med samspillsfase i august 2022. Hensikten er å sikre en samordnet prosjektering og utførelse for å finne de beste løsningene. Dersom man etter samspillsfasen oppnår målene for samspillet, vil fase 2 gjennomføres med detaljprosjektering og utførelse. Forventet ferdigstillelse av fase 2 er i 2026.

Prosjektet gjennomføres i to faser. Samlet kontraktsverdi for fase 1 og fase 2 forventes å være i overkant av 1,1 milliarder kroner.

- Vi er svært tilfredse med tildelingen av et spennende og fremtidsrettet samspillsprosjekt. Denne type prosjekter er et satsingsområde for vår byggvirksomhet i Østfold. Vi ser frem til å starte samarbeidet med Frevar KF og til å være med på et prosjekt som er med å sikre en renere Oslofjord, sier Amund Tøftum, konsernsjef i AF Gruppen.

Powered by Labrador CMS