Fra venstre: Andrius Pasukinskas (Salgsleder) og Espen Øvstebø (Daglig leder) med Solidian produkter.

Karbon og glassfiberarmering

NY LEVERANDØR: Sustinera AS ny leverandør av karbon- og glassfiber armering 

Publisert

Sustinera kan tilby grønnere og mer bærekraftig bygning med karbon- og glassfiberarmering. I samarbeid med tyske SOLIDIAN tilbyr de nå armering som bidrar til at byggebransjen kan redusere CO₂ avtrykket betraktelig i sine prosjekt, sier daglig leder Espen Øvstebø.

Sammenlignet med eksisterende betongkonstruksjoner, kan bruken av SOLIDIAN karbonarmering i betong, spare opp til 50 % av ressurser og redusere CO₂ utslipp med opp til 30 %. Lettere vekt gir mer volum på bilene, og dermed lavere transportkost og mindre utslipp. Produktene kan tilpasses og kappes på fabrikk, samtidig som lav materialvekt gir liten belastning for arbeiderne på byggeplass.

 

Allsidig produkt 

Karbon – og glassfiberarmering er et allsidig produkt som kan brukes både ved nybygg, reparasjoner, oppussing og forsterking av betongkonstruksjoner. Det har egenskaper som anti-magnetisme som gjør disse produktene spesielt godt egnet for bruk på sykehus, eller ved strømførende bygg som trafo- og kraft-installasjoner. I tillegg er det korrosjonsbestandig som gjør det velegnet i sjønære områder som ved kaianlegg og brygger. Produktet har høy strekkfasthet som gir lavere konstruksjonstykkelse, noen som ofte kan være en utfordring når det kommer til parkeringshus hvor klareringshøyden må tas hensyn til.

– Med EPD-godkjenning på både karbonmatter og stenger, er vi trygge på at disse produktene ikke bare vil bidra til grønnere og mer bærekraftig prosjekter, men det underbygger også vårt fokus på mer bærekraftige byggevarer, sier Øvstebø.

Powered by Labrador CMS