Alle de 44 leilighetene i første og andre byggetrinn på Smietangen er solgt, ferdig bygget og boligkjøperne har flyttet inn.

Peab bygger 39 leiligheter i Langesund

Peab skal bygge tredje byggetrinn på boligprosjektet Smietangen i Langesund. Byggherre er Smietangen Utbygging, og kontrakten har en verdi på ca. 119 millioner kroner.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Totalentreprisen omfatter oppføring av totalt 39 leiligheter fordelt på sju frittstående bygninger. Tre av byggene blir frittstående sjøhus. De resterende fire blir frittstående bygg over en parkeringsgarasje på bakkeplan.

- Vi er strålende fornøyde med denne kontrakten. For oss er det viktig å ha langsiktige prosjekter i porteføljen. I tillegg er dette en kunde vi ønsker mer samarbeid med i fremtiden. Gjennom godt samarbeid med byggherren skal vi levere et solid gjennomført prosjekt til avtalt tid, og dermed en god søknad for de neste byggetrinnene i prosjektet, sier regionsjef Terje Kaasa Larsen i Peab.

Populært prosjekt

Boligprosjektet Smietangen består av totalt 120 leiligheter. Alle de 44 leilighetene i første og andre byggetrinn er solgt, ferdig bygget og boligkjøperne har flyttet inn. Det tredje byggetrinnet er delt inn i tre salgstrinn.

- Så langt er 11 leiligheter lagt ut for salg, og seks av disse er solgt. I disse dager legger vi ut ytterligere 15 leiligheter for salg, forteller byggherrens prosjektleder Jan Erik Slaatta.

Smietangen BT3

  • Omfang: 39 leiligheter fordelt på sju bygg
  • Byggherre: Smietangen Utbygging AS
  • Totalentreprenør: Peab AS
  • Kontraktssum: 119 MNOK eks. mva.
  • Byggetid: Januar 2022 - september/oktober 2023
  • Totalt BTA/BRA: 6162 m² / 3783 m²
  • Arkitekt: Spir Arkitekter AS

Vi ser frem til å samarbeide med Peab om tredje byggetrinn, som skal være ferdigstilt i 2023. Da går vi i gang med salg og bygging av de siste rundt 40 leilighetene i prosjektet, sier Slaatta.

Bygger med egne fagarbeidere

Peabs prosjekteringsarbeider er i gang og det er planlagt fysisk oppstart på byggeplassen rett over nyttår. Det meste av tømmer- og betongarbeidene skal utføres med Peabs egne fagarbeidere.

- Vi er stolte over våre dyktige fagarbeidere, og det kjennes veldig bra å få inn nye jobber som sikrer god aktivitet for medarbeiderne våre, sier Terje Kaasa Larsen.

Ser frem til byggestart

I prosjektet skal vannbåren gulvvarme legges i sporplater. Varmt forbruksvann og vannbåren varme leveres av lokalt nærvarmeanlegg som ble etablert i prosjektets første byggetrinn. De tre frittstående sjøhusene skal peles til fjell, delvis gjennom gamle bryggefundamenter. Disse byggene skal i tillegg forankres til parkeringsbygget som en avstiving.

- For oss i prosjektledelsen og for våre fagarbeidere er det et veldig spennende prosjekt å gå i gang med. Her får vi utnyttet den kompetansen vi har, og vi gleder oss veldig til å komme i gang med arbeidene, sier prosjektleder Vebjørn Skaar.

Ferdigstillelse og overlevering er planlagt til september-oktober 2023. Arkitekt i prosjektet er Spir Arkitekter.

Powered by Labrador CMS