På Herkules Park skal det bygges totalt 85 boliger fordelt på fire leilighetsbygg, rett ved Hjellevannet i Skien.
På Herkules Park skal det bygges totalt 85 boliger fordelt på fire leilighetsbygg, rett ved Hjellevannet i Skien.

Peab bygger Herkules Park i Skien

I september starter Peab oppføringen av 40 nye leiligheter ved Hjellevannet i Skien. Leilighetene skal være innflyttingsklare sommeren 2023.

Publisert

Klosterfoss Utvikling, som eies av Citycon og Peab Eiendomsutvikling, står bak utviklingen av Herkules Park. Nå settes spaden i jorda på det første av i alt to byggetrinn. Peab er valgt som totalentreprenør, for en kontraktssum på 119 millioner kroner eks. mva.

– Vi er veldig klare for å gå i gang med dette byggeprosjektet. Grunnforholdene på tomta er gode, og vi ser for oss en effektiv byggeprosess med høy kvalitet i leveransen. Vi utfører alt av tømrerarbeider og deler av betongarbeidene med våre egne fagarbeidere, og vi skal også ha med lærlinger i prosjektet, sier Terje Kaasa Larsen, regionsjef i Peab Bygg.

Ønsker å tilføre lokalmiljøene verdi

Klosterfoss Utvikling har i løpet av 10 år bygget til sammen 160 leiligheter i Herkulesområdet. Herkules Park får beliggenhet like ved Herkules Senter i Skien kommune. Her skal det bygges totalt 85 boliger fordelt på fire leilighetsbygg, rett ved Hjellevannet. Prosjektets totale salgsareal er på ca. 7600 kvadratmeter.

– Vi opplever at boligprosjektene i dette området har vært populære og at folk trives. Det er dette vi ønsker å få til ved flere av sentrene våre i hele Norden. Vi ønsker å tilføre lokalmiljøene verdi ved å bygge boliger i forbindelse med sentre som inneholder møteplasser, helsetjenester og handlemuligheter, sier kommersiell direktør i Citycon, Håkon Tuv Dalland.

Første byggetrinn

Første byggetrinn består av to seks etasjer høye leilighetsbygg, og en underliggende parkeringskjeller med rundt 42 parkeringsplasser.

Første byggetrinn Herkules Park:

  • Byggherre: Klosterfoss Utvikling (Citycon og Peab Eiendomsutvikling)
  • Totalentreprenør: Peab
  • Kontraktssum: 119 MNOK eks. mva.
  • Omfang: 40 leiligheter fordelt på to bygg
  • BTA bolig: 4393 m²
  • BTA kjeller: 1987 m²
  • Arkitekt: Point
  • Byggestart: September 2021
  • Ferdigstillelse: Andre kvartal 2023
Powered by Labrador CMS