Tømrerlærling Ronja N. Sørensen sier hun har lært mye av å delta på gapahukprosjektet, og er glad for at hun fikk denne muligheten.
Tømrerlærling Ronja N. Sørensen sier hun har lært mye av å delta på gapahukprosjektet, og er glad for at hun fikk denne muligheten.

Peab-lærlinger på byggoppdrag for lokalsamfunnet

Peab Bjørn Bygg har lånt ut seks av sine tømrerlærlinger for å bidra på Holt læringstuns gapahukprosjekt i Holtemarka i Tromsø.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Gapahuken er en del av naturmøteplassen på Holt, som benyttes av barn og voksne i lokalområdet.

Holt læringstun er en godkjent 4H-gård midt på Tromsøya, og jobber blant annet med natur og friluftsliv for barn og unge. Gapahuken er en del av 4H-prosjektet Drømmeplassen, som handler om å hjelpe lokalsamfunn til å skape naturmøteplasser i nærnaturen.

- Prosjektet er finansiert av Gjensidigestiftelsen, som er en stor støttespiller for naturmøteplassen på Holt, sier Ute Vogel, daglig leder i Holt læringstun.

Prosjektet er en del av lærlingeutdanningen

Over fire arbeidsdager fikk lærlingene jobbe med å bygge taktro, som er en del av taket på gapahuken. Prosjektet inngår som en del av i lærlingenes utdanning i Peab Bjørn Bygg.

Lærlingene jobbet med å bygge taktro på gapahuken. Taktro er en del av taket.
Lærlingene jobbet med å bygge taktro på gapahuken. Taktro er en del av taket.

- Det var både inspirerende og lærerikt, og vi flirte masse, oppsummerer tømrerlærling Ronja N. Sørensen.

Gøy å jobbe med treverk og vinkler

Både det å lære noen nytt og det å få jobbe ute var noe de likte svært godt. Sammen med Ronja N. Sørensen, var lærlingene Eivind Dahl, Leon Guttormsen Nilsen, Abdullaih Hussein Ali, Mathias Johansen og Berhane Andemeskel Mengestu med på prosjektet.

- Dette var et lite og koselig prosjekt, her har vi jobbet med treverk og vinkler. Kjempeartig! Og så liker jeg å bruke sirkelsag, da er det bare å peise på, sier Leon Guttormsen Nilsen.

Satte pris på å få muligheten

Lærlingene satte pris på å få muligheten til å være med på dette prosjektet, og mener det er positivt å jobbe flere lærlinger sammen i en gruppe. De var også veldig fornøyde med sin mentor under arbeidet; lokal ildsjel og frivillig gapahukbygger Ulf Andreassen.

- Ulf var en skikkelig bra lærer for oss, og det var hyggelig med sosiale samlinger i lavvoen, sier lærling Eivind Dahl.

Inspirerende, lærerikt og mye latter underveis, ifølge lærlingene.
Inspirerende, lærerikt og mye latter underveis, ifølge lærlingene.

Det hele startet med et tilfeldig møte i skiløypa

Avtalen om samarbeidet ble inngått under et tilfeldig møte i skiløypa mellom Ulf Andreassen og administrerende direktør Gro Skaar Knutsen i Peab Bjørn Bygg. Ifølge Andreassen er dette en av de bedre avtalene han har inngått.

- Dette var en flott gjeng ungdommer som var både flinke og lærevillige. De jobbet bra sammen og hadde en god tone seg imellom. Latteren satt løst og de samarbeidet godt. Noen av dem kom også med innspill på hvordan tingene burde gjøres, så da var det bare for meg å endre på planene, sier Andreassen, som har jobbet frivillig for Holt læringstun på gapahukprosjektet.

- Lærlinger er viktige for vår rekruttering

Underveis i prosjektet fikk lærlingene besøk fra Peabs ledelse, som var nysgjerrige på arbeidene. Administrerende direktør Gro Skaar Knutsen i Peab Bjørn Bygg er imponert over gapahukprosjektet og lærlingenes innsats.

- Som en lokal samfunnsbygger er vi stolte over å kunne bidra i et slikt prosjekt som betyr så mye for nærområdet. Det er også bra for våre lærlinger å få muligheten til å lære nye ting. De er viktige for vår rekruttering, og egne håndverkere er et konkurransefortrinn for oss, sier Gro Skaar Knutsen.

Bygger kompetanse gjennom utdanning av egne fagarbeidere

Satsing på egne fagarbeidere og lærlinger har i lang tid vært en klar strategi i Peab. I dag har Peab i Norge rundt 900 fagarbeidere, og 100 lærlinger innenfor ulike fag.

- Ved å utdanne egne fagarbeidere bygger man kompetanse i egen organisasjon, og det er viktig når det gjelder både kvalitet, HMS og ikke minst trivsel. Det gjelder i dag, og det vil gjelde i fremtiden, sier Arild Østgård, administrerende direktør i Peab Bygg Norge.

Powered by Labrador CMS