Tor I. Hoel er ansatt som prosjektdirektør med ansvar for å lede NRKs byggherreorganisasjon.

Skal lede arbeidet med NRKs nye hovedkontor

Tor I. Hoel er ansatt som prosjektdirektør med ansvar for å lede NRKs byggherreorganisasjon for utvikling, planlegging og bygging av NRKs nye hovedkontor på Ensjø i Oslo.

Publisert

Tor I. Hoel kommer fra stillingen som direktør for virksomhetsområdet PMO (project management office) og bærekraft i Advansia AS.

Han har spisskompetanse innen byggfag og solid erfaring med å lede store, komplekse byggeprosjekter. Hoels siste prosjekt er oppføringen av Oslos nye legevakt, som åpner dørene i november.

Kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen er glad for at Hoel har takket ja til stillingen som prosjektdirektør.

– Jeg er svært fornøyd med å få Tor på laget. Hans erfaring og kompetanse er avgjørende for at vi skal lykkes med gjennomføringen av dette store og viktige byggeprosjektet.

Tor I. Hoels bakgrunn:

  • Utdanning: 1993: Siviling fra NTH1999: Dr.ing./PhD fra NTNU2014: Prosjektledelse fra BI
  • Engasjementer: 2015-2016: Komitéleder for Standard Norge, Idriftsetting og prøvedrift av tekniske bygningsinstallasjoner2016: Medforfatter på Veileder for systematisk ferdigstillelse (BA2015) 2017-2021: Chair of CENT/TC 247 Controls for mechanical building services (leder av den europeiske standardiseringsorganisasjonens tekniske komité 247) 2023-D.D.: Styremedlem i Prosjekt Norge
  • De siste prosjektene: 2011-2017: Områdeleder og i ledergruppen for Terminal 2 prosjektet for Oslo Lufthavn AS/Avinor2018-2023: Prosjektdirektør for Oslo Storbylegevakt for Oslobygg KFEr ekstern rådgiver for KDD i forbindelse med utbyggingen av regjeringskvartalet.
  • Administrative stillinger: 2020-2022: Direktør for Infrastruktur og industri i Advansia AS2022-D. D: Direktør for PMO (project management office) og bærekraft i Advansia AS

Stillingen rapporterer til NRKs prosjektstyre for nytt mediehus. Styreleder Johan Arnt Vatnan ser frem til samarbeidet med Hoel.

– Med Tor får vi en leder som tidligere har vist å kunne levere gode resultater i tilsvarende utfordrende og komplekse prosjekter med stor samfunnsinteresse og -betydning. Hans svært solide teoretiske og praktiske bakgrunn gir det beste utgangspunkt for å lede byggherreorganisasjonen for utvikling og gjennomføring av nytt hovedkontor, sier Vatnan.

For drøyt to år siden ble det klart at NRKs nye hovedkontor skal bygges på Normannsløkka på Ensjø. Hoel gleder seg til å kunne bidra til at NRK oppfyller visjonen om et kreativt mediehus i verdensklasse.

– Jeg har alltid likt å jobbe med samfunnsviktige prosjekter, og bidra til at de kan gjennomføres effektivt og godt. Dette er et veldig spennende og viktig prosjekt for NRK, for Oslo og for landet. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven sammen med alle de flinke folkene i NRK, sier den påtroppende prosjektdirektøren.

Han tiltrer 1. oktober og overtar dermed stafettpinnen etter Jon Espen Lohne, som har ledet arbeidet med salget av NRKs eiendom på Marienlyst, kjøpet av NRKs nye tomt på Ensjø og første fase i reguleringsarbeidet for den nye tomta.

Les mer om Prosjekt Normannsløkka.

Powered by Labrador CMS