SKAL REHABILITERES: Trondheim Torg, i hjertet av Trondheim.

Skanska rehabiliterer Trondheim Torg

Skanska har signert kontrakt med DNB Livsforsikring AS, ved datterselskapet Trondheim Torg AS, om rehabilitering og ombygging av Trondheim Torg. Kontrakten har en betydelig verdi og inngår i ordrereserven for Norden i første kvartal 2024.

Publisert

 Trondheim Torg har byens mest sentrale beliggenhet, og skal de neste årene gjennomgå en solid oppgradering. Kontorlokalene på Trondheim Torg skal forvandles til å bli et av byens mest moderne kontor- og næringsbygg, med Trondheim kommune som leietaker. 17.000 kvadratmeter med kontorlokaler skal rehabiliteres, samtidig som det skal bygges 5200 kvadratmeter med nytt kontorareal på det som i dag er byggets tak. Det er et komplekst prosjekt midt i hjertet av sentrum, hvor kjøpesenteret som ligger i bygget skal holde åpent gjennom hele byggetiden. Prosjektet gjennomføres i totalentreprise, etter en god samspillsfase. Byggearbeidene vil starte i januar i år med en planlagt ferdigstillelse i november 2026.

- Byfornyelse og rehabilitering et satsningsområde for oss i Skanska, og i dette prosjektet får vi virkelig brukt vår kompetanse og erfaring til å realisere et prosjekt som bidrar til å utvikle Trondheim sentrum. Samarbeidet med byggherren har vært meget godt og nå gleder vi oss til å ta fatt på byggefasen, sier Tor Arne Midtskogen, konserndirektør for Skanskas byggvirksomhet i Norge.

- Prosjektet realiserer over 250 nye arbeidsplasser for Trondheim kommune i Midtbyen. I tillegg transformeres 60 bilparkeringsplasser til 600 nye sykkelparkeringsplasser. Den store reduksjonen i energiforbruk og de lave klimagassutslippet i er tråd med våre målsettinger om å være klimanøytrale i 2050. Vi er fornøyd med å kunne realisere et foregangsprosjekt innenfor transformasjon og byutvikling, sier Gro Boge, administrerende direktør i DNB Næringseiendom.

Klimasmart rehabilitering

Ved å velge rehabilitering fremfor kun å bygge nytt, reduseres både klimagassutslipp og behovet for materialressurser vesentlig. I dette prosjektet er reduksjonen av klimagassutslipp fra produksjonsfasen beregnet å være 50-60 % sammenlignet med et nytt kontorbygg oppført med dagens standard materialbruk.

Både Skanska og DNB skal være pådrivere for å få ned utslipp og redusere bruken av naturressurser i byggeprosjekter. Da er rehabilitering av eksisterende bygg en god og smart måte å fornye bygningsmassen vår på, og begge parter har flere pågående rehabiliteringsprosjekter i sine porteføljer. Rehabilitering puster nytt liv i gamle bygg og gir moderne lokaler tilpasset dagens klimakrav, med lavere klimafotavtrykk enn ved å bygge nytt.

- Vi er veldig fornøyde med at vi får muligheten til å realisere dette viktige og komplekse prosjektet i Trondheim sentrum, sier regiondirektør for Skanskas byggvirksomhet i Midt-Norge, Trond Krogstadmo.

Rehabiliteringen av bygningsmassen bidrar også til at byggets energibehov kuttes betydelig. I dag har bygget Energimerke E, men etter at rehabiliteringen og påbygningen er ferdigstilt, er det oppgradert til minimum Energimerke B. Bygget vil da være BREEAM NOR-sertifisert til nivå Very Good og tilfredsstiller EUs taksonomikrav.

- DNB er opptatt av at bærekraftsmålene blir fulgt opp med handling, og gjennomføring av prosjektet på Trondheim Torg viser at det både er muligheter og vilje til å oppgradere eiendomsporteføljen for å nå våre mål, sier Gro Boge, administrerende direktør i DNB Næringseiendom.

 

 

Powered by Labrador CMS