Veidekke bygger batteri-fabrikk i Arendal

Skal ha en årlig produksjonskapasitet på 43 GWh battericeller hvert år. Det tilsvarer behovet til over 700.000 elbiler.

Publisert Sist oppdatert

Veidekke har skrevet kontrakt med Siva Morrow Eyde Energipark AS om oppføring av Batterifabrikk 1 i Eyde energipark i Arendal kommune. Kontrakten er en totalentreprise verdt i underkant av 400 millioner kroner.

- Vi er stolte av at Siva og Morrow Batteries har valgt Veidekke som samarbeidspartner både i utviklingsfasen og i gjennomføringsfasen for den første batterifabrikken i Eyde Energipark. Dette er et veldig spennende og grønt industrieventyr som vi gleder oss til å ta del i, sier daglig leder Roar Kristiansen i Veidekke Logistikkbygg AS.

- Som industriell eiendomsinvestor er Siva veldig glad for å ha fått Veidekke på laget når Batterifabrikk 1 nå realiseres. Prosjektet har vært gjennom en utviklingsfase hvor Veidekke har demonstrert at de har kompetanse, kapasitet og den gjennomføringsevnen som kreves for slike prosjekter, sier eiendomsdirektør Lisa Bartnes Aalberg i Siva.

Dette blir en av de første kommersielle battericellefabrikkene i Norge. På grunn av tilgangen på fornybar energi vil den fra dag én produsere noen av de mest bærekraftige batteriene i verden. Fabrikken vil når den starter opp ha en årlig produksjonskapasitet på 1 GWh battericeller hvert år, men når de planlagte byggetrinnene er fullført i 2028 skal kapasiteten være 43 gigawattimer (GWh) som tilsvarer behovet til over 700.000 elbiler.

- Kvalitet i alle ledd er helt avgjørende for at vi skal kunne produsere verdensledende batterier på Eyde energipark. Formålet med Batterifabrikk 1 er å vise markedet og kundene at vi kan levere kvalitet i stor skala. Å ha solide partnere som Veidekke og Siva med på laget gir oss de beste forutsetningene for å lykkes, sier Håkon Tanem, fungerende administrerende direktør i Morrow Batteries.

Batterifabrikk 1 blir på nesten 30.000 m² BTA og skal oppføres i samarbeid mellom Veidekke Logistikkbygg og Veidekke Bygg Agder. Byggearbeidene starter opp i løpet av noen uker.

Powered by Labrador CMS