Egil Hogna går fra Hydro til Norconsult.
Egil Hogna går fra Hydro til Norconsult.

Hogna blir ny konsernsjef i Norconsult

Egil Hogna (49) er utnevnt til ny konsernsjef i Norconsult. Hogna er i dag konserndirektør for Ekstruderte løsninger i Hydro, og før det konsernsjef i Sapa.

Publisert Sist oppdatert

Han har en bred norsk og internasjonal lederkarriere og er utdannet sivilingeniør. Hogna starter i Norconsult høsten 2020.

- Vi er veldig fornøyde med at Egil Hogna har takket ja til stillingen som konsernsjef i Norconsult. Hognas erfaring og kompetanse fra en rekke ledende posisjoner i norsk og internasjonalt næringsliv vil være svært verdifull for den videre utviklingen av selskapet i årene som kommer. Som konsernsjef i Sapa og konserndirektør i Hydro har han oppnådd imponerende resultater ved både å styrke selskapenes konkurransekraft og kundeorientering, i et marked preget av sterk internasjonal konkurranse og høye tekniske krav. I tillegg har Hogna en personlighet og lederstil som passer svært godt med Norconsult sin kultur, sier styreleder i Norconsult, Roar Engeland.

Egil Hogna er i dag konserndirektør for Ekstruderte løsninger i Hydro, og var tidligere konsernsjef og administrerende direktør i Sapa, som ble kjøpt av Hydro i 2017. Ekstruderte løsninger (tidligere Sapa) har i dag ca. 22.000 medarbeidere og omsetter for ca. 60 milliarder kroner. Selskapet har 140 produksjonsanlegg og et sterkt forsknings- og utviklingsmiljø, fordelt over 40 land. Hogna har også hatt flere ulike lederstillinger i Yara, blant annet som leder av Yaras globale nedstrømsvirksomhet (forskning og utvikling, distribusjon og salg) og som CFO. Han er sivilingeniør fra NTNU i Trondheim, har en MBA fra INSEAD og Advanced Management Program fra Harvard.

- Dette var en mulighet jeg ikke kunne si nei til. Jeg ser frem til å lede Norconsult og selskapets 4300 dyktige kunnskapsmedarbeidere, med utgangspunkt i den sterke kulturen selskapet har. Med fremragende ingeniør- og arkitektløsninger, avansert teknologi og moderne samarbeidsformer bidrar Norconsult til samfunnets utvikling. Jeg gleder meg til å få være med på å videreutvikle selskapet og ytterligere forsterke den solide posisjonen Norconsult allerede har, sier Hogna.

Ved årsskiftet orienterte konsernsjef Per Kristian Jacobsen styret i Norconsult om at han ønsker å fratre sin stilling mot slutten av 2020. Jacobsen har vært konsernsjef i nær sju år, i tillegg til åtte år som styreleder. Han har således vært meget viktig og sentral i Norconsults utvikling. Jacobsen vil fortsette i stillingen frem til slutten av 2020, og være tilgjengelig for styret og ny konsernsjef ved behov frem til juli 2021.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS