Fornebubanen med stasjonene. Skisse oktober 2019.
Fornebubanen med stasjonene. Skisse oktober 2019.

To nye ledere til Fornebubanen

Fornebubanen har nå gått inn i en byggefase.

Publisert Sist oppdatert

Etaten har derfor ansatt ny prosjektsjef og ny økonomidirektør som begge vil inngå i ledergruppen.

- Med disse to nyansettelsene har Fornebubanen fått på plass to godt kvalifiserte og erfarne ressurser som gjør at vi nå har en kompetent og bredt sammensatt ledergruppe. Vi står godt rustet til å ivareta oppgavene som ligger foran oss, sier direktør i Fornebubanen Irene Måsøval.

Grete Tvedt ny prosjektsjef

Gro Tvedt leies ut fra Sporveien som prosjektsjef på Fornebubanen.
Gro Tvedt leies ut fra Sporveien som prosjektsjef på Fornebubanen.

Grete Tvedt har gått inn i rollen som prosjektsjef. Hun er utdannet sivilingeniør innen bygg- og anlegg og har ledet store prosjekter i Statens vegvesen med E18 Vestkorridoren og Bjørvika og Sydhavna.

Hun har også erfaring som byggeleder og kontrollingeniør innen geotekniske konstruksjoner på større prosjekter og som geotekniker i både Statens vegvesen og i Multiconsult. Hun har siden juni 2020 vært ansatt i Sporveien og hun leies nå ut derfra til å lede prosjektavdelingen i Fornebubanen.

- Vi har mange spennende oppgaver foran oss, og det blir interessant å jobbe med T-bane, som er et samfunnsnyttig miljøprosjekt. Dette er et prosjekt som pendlere til og fra Fornebu har ventet lenge på. Det gir en mulighet for videre fortetting langs banen sier Grete Tvedt.

- Den kompetansen og erfaringen Grete besitter gjør henne svært godt egnet til å bidra i prosjektsjefrollen og gi oss et ekstra løft som byggherre nå som vi går inn i byggefasen, sier Irene Måsøval.

Jo Sverre Aasheim ny økonomidirektør

Jo Sverre Aasheim økonomidirektør for Fornebubanen.
Jo Sverre Aasheim økonomidirektør for Fornebubanen.

Jo Sverre Aasheim kommer fra en stilling som CFO i GK Gruppen, og har hatt tilsvarende roller i iSurvey Group, Rambøll Norge og Scandiaconsult.

- Jeg ser på Fornebubanen som et prosjekt med høy faglig prestisje og som en svært viktig bidragsyter for den videre utviklingen av hovedstaden. Det er et av Norges største og mest utfordrende samferdselsprosjekter som krever profesjonalitet, samhandling og effektive leveranser. I tillegg legges det til grunn ambisiøse klima- og bærekraftsmål. Dette ønsker jeg å være en del av, sier Aasheim.

- Jo har bred kunnskap innen økonomiforvaltning og -styring, prosjektøkonomi, optimalisering av styrings- og gjennomføringsprosesser. Vi er svært fornøyde med at Jo har takket ja til å jobbe hos oss, sier Irene Måsøval.

Powered by Labrador CMS