Hans Kristian Seterlund pensjonerer seg.

Lederskifte i Consto

– Jeg vil ikke holde på så lenge at andre må fortelle meg at tiden er inne for å slutte, sier Hans Kristian Seterlund (71).

Publisert Sist oppdatert

Administrerende direktør Hans Kristian Seterlund har bestemt seg for å gå av med pensjon. 9. mai overtar nåværende konsernsjef i Consto Holding AS, Kent-Helge Holst, ledelsen av Norges fjerde største entreprenørkonsern.

Det var høsten 2006 at Hans Kristian Seterlund (71) og tre andre i samspill med Barlindhaug-konsernet, etablerte entreprenørselskapet Consto AS.

– Det har vært utrolig spennende å være med og utvikle Consto fra å være en lokal byggentreprenør i Tromsø til å bli et nasjonalt entreprenørkonsern, sier Hans Kristian Seterlund.

I dag består konsernet av 17 bygg- og anleggsselskaper over hele Norge og i Sverige.

– Suksessformelen har vært å bygge opp virksomheten med dyktige mennesker med fagkunnskap, lokale nettverk og med vilje til alltid å gjennomføre det vi har påtatt oss, sier Seterlund.

Kent-Helge Holst blir adm. direktør i Consto AS fra 9. mai 2023.

I 2021 ble Consto rangert som Norges fjerde største entreprenør. Hans Kristian Seterlund innrømmer gjerne at dette gjør ham stolt:

– I dag er vi Norges eneste komplette landsdekkende bygg- og anleggsentreprenør med etableringer fra Kristiansand til Svalbard. Fra 2016 har vi også hatt byggvirksomhet i Sverige, sier han.

Ny leder

9. mai overlater han ledelsen av entreprenørkonsernet til Kent-Helge Holst (53). Han er i dag konsernsjef i Consto Holding AS og styreleder i Consto AS.

Holst er født og oppvokst i Tromsø, og er utdannet statsautorisert revisor fra NHH. Før han overtok som konsernsjef i 2015, var han partner i revisjonsselskapet PwC.

– Jeg har stor respekt for det Hans Kristian har bygget opp. Det er med ærefrykt og ydmykhet jeg tar over ledelsen i et av landets ledende entreprenørkonsern. Jeg ser frem til å jobbe i team med dyktige og offensive medarbeidere i Norge og Sverige, sier Holst, som ikke helt vil slippe sin forgjenger:

– Jeg har bedt Hans Kristian i en overgangsperiode om å bistå med spesialoppdrag, og det har han lovet.

– Riktig tidspunkt

– Kent-Helge kjenner organisasjonen godt, og han har alle de forutsetninger og egenskaper som skal til for å fortsette videreutviklingen av konsernets virksomheter, sier Seterlund, og legger til:

– Det er selvsagt vemodig, men samtidig riktig tidspunkt å overlate roret til yngre krefter. Jeg vil ikke holde på så lenge at andre må fortelle meg at tiden er inne for å slutte.

Powered by Labrador CMS