SKIFTE: Kjetil Håkonsen (t.v.) tar over som ny leder av VBG Group Sales i Norge etter Hans Otto Westli som har ledet selskapet i 20 år.
SKIFTE: Kjetil Håkonsen (t.v.) tar over som ny leder av VBG Group Sales i Norge etter Hans Otto Westli som har ledet selskapet i 20 år.

Lederskifte i VBG i Norge

Etter 20 år i sjefsstolen, går daglig leder Hans Otto Westli (65) av i VBG Group Sales i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Han overlater roret til en med nesten like lang fartstid, Kjetil Håkonsen (52). Endringen trådte i kraft fra årsskiftet.

- Jeg går over i pensjonistenes rekker til påske, men vil selvsagt stå til disposisjon for Kjetil ved behov. Jeg er helt trygg på at han driver dette videre i god stil, sier Hans Otto Westli som har vært godt synlig i bransjen, både gjennom VBG, men også som mangeårig formann i Påbyggergruppen i Norsk Industri.

Ansatte etterfølgeren - for 20 år siden

Kjetil var en av de første Hans Otto ansatte da han tok over lederrollen for 20 år siden. Kjetil kommer nå fra stillingen som teknisk salgskonsulent og får tittelen Business Unit Manager.

VBG Group Sales i Norge er en del av VBG Truck Equipment som er en av tre divisjoner i VBG Group.

- Jeg gleder meg til de nye oppgavene, vi er en flott sammensveiset gjeng her. Det skal ansettes en ny etter meg, men ytterligere endringer er ikke på gang. Vi selger og representerer produkter til transportbransjen som er i verdensklasse og vi har en merkevare som bransjen vet hva står for. Vår oppgave i det norske markedet er å besitte høy faglig kompetanse – både rundt produktene, men også regelverk, bransjen, dens vilkår og tradisjoner, slik at vi kan bistå våre norske kunder og sluttbrukere med produkter og tjenester av høy kvalitet, sier Håkonsen.

Leverer til alle lastebilprodusenter i Europa

VBG er en systemleverandør for sammenkobling av bil og tilhenger, direkte til alle lastebilprodusenter og påbyggere i Europa – det innebærer at en stor andel av de hengerfester som selges på det norske markedet, kommer ferdig montert på et nytt lastebilchassis.

- I Norge har vi produktansvaret med garanti-oppfølging og ikke minst forsyning av reservedeler, både etter skader, men også etter slitasje. Hengerfestet og øvrige system-komponenter er også underlagt PKK-forskriften.

Hengerfester, trekkbjelkesystemer, tilhengerdrag og underkjøringshindre, står for ca. 75-80 prosent av omsetningen i Norge. I tillegg har VBG produktet Onspot, en automatisk kjetting-løsning til tunge kjøretøy ned til store varebiler med bakhjulsdrift. Også Ringfeder er i porteføljen, og er rettet i hovedsak mot ettermarkedet.

- Vi gleder oss til et spennende år. VBG kan markere 70 års drift, det kommer nye regler for underkjøringshindre og sist, men ikke minst, vi har vesentlige produktnyheter på gang. Men det må vi få komme tilbake til, sier Kjell Håkonsen, ny leder av VBG Group Sales i Norge.

Powered by Labrador CMS