Geolog Frode N. Eriksen er ny daglig leder i Geonor.

Ny daglig leder i Geonor

Avtroppende daglig leder har vært i stillingen i flere tiår.

Publisert Sist oppdatert

Fra 1. juni er Frode N. Eriksen daglig leder i Geonor. Eriksen er utdannet geolog fra Universitetet i Oslo. Frem til 2020 ledet han en bedrift innen utvikling av seismikkutstyr, P-Cable 3D Seismic AS, gjennom mer enn ti år. Nå kommer han fra stillingen som salgssjef hos Unger Fabrikker AS i Fredrikstad, Nord-Europas største produsent av tørre surfaktanter til bruk i hygieneartikler, renhold og industriprodukter.

- Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven å utvikle Geonors virksomhet i Norge, så vel som internasjonalt. Selskapet har dyktige medarbeidere og et betydelig potensial i et marked som er høyst internasjonalt og stadig voksende. Ambisjonen er å styrke og bygge videre på posisjonen som en ledende aktør på nisjeløsninger i sine segmenter, sier Eriksen.

Geonor jobber blant annet med, Fornebubanen, Ny Vannforsyning til Oslo (NVO) og det nye Stamnett-prosjektet.

Geonor produserer og selger geoteknisk, hydrogeologiske, meteorologisk og miljørelatert utstyr og løsninger til en bred kundebase i Norge og internasjonalt. Selskapet ble opprettet av Norsk Geoteknisk Institutt (NGI) og NTNF (tilsvarer Norges forskningsråd i dag) i 1957 for å utvikle og produsere utstyr som NGI og andre trengte i sine undersøkelser. Selskapet har hovedkontor på Østerås i Bærum og har åtte ansatte.

Trer til side etter 30 år

Siden etableringen i 1957 har Geonor vært en pioner innen utviklingen av geotekniske, hydrogeologiske og meteorologiske instrumenter og overvåkingssystemer. Selskapet kan vise til en solid omsetningsvekst de siste årene, hvorav omtrent 30 prosent av omsetningen er eksportbasert.

- Eriksen har de riktige forutsetningene for å kunne videreutvikle virksomheten og bygge på den allerede etablerte posisjonen. Det er også gledelig å se at det er en geofaglig-person som tar over roret, sier Øyvind Klevar, avtroppende daglig leder i selskapet, som vil fortsette i styret hos Geonor.

Klevar startet som daglig leder i Geonor i 1993, før han kjøpte samtlige av aksjene i bedriften fire år senere. Høsten 2021 ble selskapet solgt videre til det svenske børsnoterte teknologikonsernet Lagercrantz Group.

Powered by Labrador CMS