Bring Trucking, som eies av Posten Norge, har hovedkontor i Slovakia, men kjører mest i Vest-Europa og Norden. Her en østeuropeisk Bring-bil på Alnabru.
Bring Trucking, som eies av Posten Norge, har hovedkontor i Slovakia, men kjører mest i Vest-Europa og Norden. Her en østeuropeisk Bring-bil på Alnabru.

Rumensk Bring-sjåfør krever millionbeløp

En sjåfør ansatt i Bring krever 1,8 millioner kroner av Bring etter å ha jobbet i Norden til slovakisk fastlønn.

Publisert

Den rumenske sjåføren var ansatt i Bring Trucking, som er Brings datterselskap i Slovakia. Selskapets rundt 400 sjåfører som kjører mest i Norden og Vest-Europa, men hovedkontoret ligger i Slovakia, der lønnsnivået er mye lavere enn i Norden.

Emilian Jetzi og hans advokat mener at han i praksis var stasjonert i Danmark og derfor skulle lønnes etter danske lønnsnivåer, og ikke med de 5000 kronene han fikk i slovakisk grunnlønn, melder NRK.

Ifølge Fagbladet 3F var han kun innom Slovakia da de ble hentet i Bucuresti i Romania med minibuss og kjørt videre til Bring Truckings kontor på Kastrup rett utenfor København.

- Transporten ble organisert av Bring, og på Kastrup sto min lastebil klar, har Jetzi tidligere sagt.

Kravet om etterbetaling av lønn, pensjon og feriepenger utgjør totalt rundt 1,8 millioner norske kroner.

- Jetzi var ikke utstasjonert til Danmark. Han kjørte like mye i Sverige, Norge og Tyskland som i Danmark. Han var ikke en del av det danske arbeidsmarkedet, sier Bring Truckings advokat Thomas Ryhl.

Han mener at Jetzi har fått mer enn den slovakiske minstelønnen samt diettpenger mens han oppholdt seg i Norden.

Byretten i Københavns kal behandle saken mandag.

Powered by Labrador CMS