STOR LEVERANSE: De 70 nye Maxus elektriske varebilene som skal være i tjeneste før jul, er Norges største leveranse av elektriske varebiler.

Foto: Posten
STOR LEVERANSE: De 70 nye Maxus elektriske varebilene som skal være i tjeneste før jul, er Norges største leveranse av elektriske varebiler. Foto: Posten

Norges største leveranse av el-varebiler

Posten anskaffer 70 nye elektriske Maxus store varebiler som vil komme i tiden fram til jul. Det er Norges største leveranse av el-varebiler.

Publisert

Sammen med fire nye e-Craft varebiler betyr dette at Postens andel av el-varebiler øker fra 10 til 25 prosent.

Posten Norge var først i Norge med å teste ut den kinesiske varebilen Maxus. Resultatet var så positivt at selskapet i fjor anskaffet 22 biler til. Nå økes antallet vesentlig.

- Innen 2025 skal Posten Norge bare bruke fornybare energikilder i alle bygg og kjøretøy. Å skifte ut dieseldrevne varebiler med elektriske kjøretøy flytter oss store steg nærmere det målet, og vårt arbeid for utslippsfri pakkelevering i de store byene, sier pressesjef Kenneth Pettersen i Posten Norge.

Beregninger viser at de nye elektriske varebilene vil gi rundt 400 tonn mindre utslipp av CO2 i året.

Oslo får flest nye Maxus med 20, tett fulgt av Bergen som får 17. Andre byer og tettsteder der den røde el-varebilen blir å se er Fredrikstad, Drammen Stavanger, Trondheim, Ålesund og Verdal.

Powered by Labrador CMS