DAF LF nummer 200.000 hos Leyland Trucks er levert til EVTS i Blackpool.
DAF LF nummer 200.000 hos Leyland Trucks er levert til EVTS i Blackpool.

Leyland Trucks bygget sin DAF LF nummer 200.000

- Vi er så klart svært stolte over å ha nådd denne viktige milepælen, ikke bare i historien til LF, men i historien til Leyland Trucks, sier Brennan Gourdie, administrerende direktør ved Leyland Trucks. Leyland Trucks har 1000 ansatte.

Publisert

Leyland Trucks har produsert sitt DAF LF-chassis nummer 200.000. Denne viktige milepælen ble nådd nylig ved anlegget i Storbritannia, et anlegg som produserer alle DAF LF-lastebiler og DAF CF- og XF-nyttekjøretøy for høyrerattsmarkeder.

Milepællastebilen, en LF City 107 på 7,5 tonn, leveres til den britiske transportøren EVTS i Blackpool. EVTS har vært kunde hos DAF i lang tid. De spesialiserer seg på dag-til-dag-leveranser og transport av paller over natten rundt om i hele Storbritannia. Til dette bruker de mer enn 30 kjøretøy og 50 tilhengere.

Kjøretøyet som markerer milepælen, er en del av en bestilling med ni lastebiler, inkludert to ekstra LF City-kjøretøy på 7,5 tonn, to CF-trekkvogner og fire XF-trekkvogner med Super Space Cab.

Palledistribusjon i byene

LF-lastebil nummer 200.000 skal brukes til palledistribusjon i det nordvestlige England. Den er utstyrt med en Paccar PX-4-motor med 170 hk.

Lastebilen har et Paccar-presseningsoverbygg som er utformet av Leyland Trucks og produsert på en egen produksjonslinje.

Gjenkjennelighet

Det første LF-chassiset som ble produsert hos Leyland Trucks, var ferdigstilt i 2001.

Siden da har DAFs distribusjonslastebil blitt tildelt prisen International Truck of the Year (årets internasjonale lastebil) i 2002, og flere år har den blitt titulert Fleet Truck of the Year (Årets flåtelastebil) i Storbritannia, siste gang i 2019.

Dagens LF-produkttilbud har motoreffekter fra 150 til 320 hk, alternativer for manuelt og automatisk gir, korte og lange førerhus og førerhus med soveplass samt et omfattende utvalg av akselavstander.

- Viktig milepæl

- Vi er så klart svært stolte over å ha nådd denne viktige milepælen, ikke bare i historien til LF, men i historien til Leyland Trucks, sier Brennan Gourdie, administrerende direktør ved Leyland Trucks.

- Milepælen illustrerer de utmerkede egenskapene lastebilen selv har, og den gjenspeiler den bransjeledende kvaliteten våre 1000 engasjerte ansatte leverer til kunder verden over, hver eneste dag.

Powered by Labrador CMS