Frode Neteland, adm. direktør i Norsk Scania. Her fra Scania Winter ved en tidligere anledning. Scania Winter 2021 er avlyst pga. covid-19. Foto: Espen Braata
Frode Neteland, adm. direktør i Norsk Scania. Her fra Scania Winter ved en tidligere anledning. Scania Winter 2021 er avlyst pga. covid-19. Foto: Espen Braata

- Det stolteste Scania-året

Slik oppsummerer adm. direktør Frode Neteland i Norsk Scania det store annerledes-årets 2020.

Publisert

Scania endte 2020 som markedsleder innen salget av lastebiler i Norge, for tredje året på rad. Nesten annenhver lastebil over 16 tonn som er solgt i Norge i år er en Scania. Her er vårt juleintervju med sjefen i Norsk Scania.

Hvordan vil du oppsummere 2020 for Norsk Scanias del?

- Annerledesåret 2020 blir tross alt ganske bra for oss. Litt nye regler å forholde seg til, men en fantastisk organisasjon har likevel gjort 2020 til et godt år.

Hvordan tror du 2021 blir?

- Tror vi fortsatt vil måtte forholde oss til en virkelighet som ikke er helt friskmeldt, men at vaksine sammen med tid vil sakte, men sikkert bringe oss nærmere en normalsituasjon.

Er det noe du angrer på at du gjorde eller ikke gjorde i «annerledesåret» 2020?

- Vi har agert ganske proaktivt gjennom den situasjonen landet relativt plutselig befant seg i, og så langt angrer jeg ingenting, hverken på det som er gjort eller ikke gjort.

Er det noe du er spesielt stolt over i «annerledesåret» 2020?

- Er spesielt stolt over organisasjonen sin håndtering av alle utfordringene, og kundenes tålmodighet og forståelse i situasjonen. Fantastiske ansatte og fantastiske kunder har gjort 2020 til mitt stolteste Scania-år noensinne.

Miljø og mindre klimautslipp blir stadig viktigere, hva gjør Norsk Scania for å redusere eget utslipp?

- Dette er en viktig del i vår strategi, og vi gjør det vi kan for å bedre vårt avtrykk.

Hva er den største utfordringen for bransjen i dag?

- En av de største utfordringene bransjen står ovenfor er det stadig økende krav til bærekraftige transporter, med både de tekniske og økonomiske begrensninger dette medfører for våre kunder. Man oppnår ikke et grønt skifte med en rød bunnlinje.

Beskriv en perfekt jul for deg?

- Julefeiring på hytta med familie og venner, selvsagt med tilhørende skiføre.

Hva er ditt største ønske for det nye året?

- At neste år blir mye mindre «annerledesår» enn året vi snart har bak oss. Mindre smitterisiko og mer kontakt mellom mennesker i et samfunn i positiv utvikling.

Powered by Labrador CMS