FØRSTE TUR: Bolk Transport utførte første turen med den nye DOLL kombinasjonen med 65 meter lange vindmølleblader i januar.

Spesialhenger for vindmølletransport

LAAAANG TRANSPORT: Med en stadig utbygging av vindmøller over hele Europa, er det et voksende marked for spesialhengere som kan transportere bladene.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

DOLL X0H-0S2S32-Dolly

Type: Heisadapter for vindturbinblad

H x B x L (mm): ca. 3800 x 2950 x 6200

Koblingshøyde: ca. 1600 mm

Svingradius: 3750 mm

Svingskivebelastning, maks.: 30.000 kg

Løftesylinder for løfting og senking av bladet, maksimalt løft over bakken: ca. 800 mm

LØFT: Med 800 millimeters løft blir det mer fleksibilitet under transporten, enten man må senke ned for komme under hindringer eller løfte over en midtrabatt eller lignende.

Tyske Doll har konstruert en fleksibel hengerløsning med en dolly festet på svingskiven, og en selvstyrende henger som støtter opp vindmøllebladet i den andre enden. Løsningen er fleksibel og kan transportere vindmølleblader som er over 100 meter lange.

DOLL vario N4S-0175

Type: Selvstyrende tilhenger

Total kjøretøylengde: 7590 mm

Bredde: 2550 mm

Plattformlengde: 6275 mm

Total vekt tekn. (80/60 km/t): 40.000/41.200 kg

Last: Inntil 48 tonn

Styrevinkel: Maks. styrevinkel 85° mot venstre og høyre

Aksler: 4 BPW-aksler med luftfjæring og trommelbremser. 1. og 2. aksel med sving, 3. og 4. aksel er stiv. 1. akselstyring +/- 55°. Fjernkontroll for betjening av styringen

Doll vindmlle hengere Bolk Transport NL Styrbar: Med en stringsvinkel p 55 grader og en spesial svingskive som kan svinges 85 grader blir den selvstyrende hengeren veldig fleksibel.

En av de første kundene som har tatt i bruk Doll-hengeren, er nederlandske Bolk Transport. Direktør Joop Savenije forteller at de har tre av de nye Doll-kombinasjonene. Ettersom det er tre blader på hver vindmølle, må de ha transportkapasitet for alle bladene til hver mølle. Tidligere benyttet selskapet teleskop-hengere, men etter hvert som bladene ble lengre og lengre, og passerte 65 meter, hadde de behov for en annen og mer fleksibel løsning. Ifølge Savenije er bladene nå ofte rundt 75 meter og tyngre enn før, og det gjorde at selskapet måtte finne andre løsninger. Ettersom rotorbladene er selvbærende, er løsningen med en dolly som har en tiltbar lift i fronten, og den selvstyrende hengeren, mye mer fleksibel og gjør det enklere å manøvrere rundt svinger enn med teleskophengerne.

Powered by Labrador CMS