Natt til fredag 18. august fjerner Vegvesenet sambruksfeltene (2+) på strekningen rv. 110 Ørebekk-Simo opp for alle kjøretøy.

Åpner opp den «eksklusive» fila for alle

Fra fredag kan alle kjøretøy benytte høyrefeltene på hele Ørebekk og Simo-strekningen, og ikke bare buss, taxi, elbiler og fossilt drevne biler med minst én passasjer. Det skal gi bedre trafikkflyt.

Publisert

Natt til fredag 18. august fjerner Vegvesenet sambruksfeltene (2+) på strekningen rv. 110 Ørebekk-Simo.

Den nye løsningen vil redusere behovet for feltskifter betydelig. Det betyr at alle kjøretøy fra Gressvik, som skal til høyre i Simorundkjøringen, kan ligge til høyre på hele strekningen og behovet for å skifte kjørefelt fjernes. Tilsvarende vil alle trafikanter fra Simo, som skal mot Gressvik, kunne legge seg direkte i høyre felt og slippe å skifte felt i forbindelse med avkjøringen til Gressvik.

– Rent fysisk vil trafikantene oppleve at 2+ skiltene og symbolene i veibanen blir borte. I tillegg vil vi sette opp tydelig veivisningsskilt slik at trafikantene kan plassere seg riktig før de kommer inn i rundkjøringen på Simo og ved avkjøringen til Gressvik. Vi mener denne endringen vil gi bedre trafikkflyt på strekningen, sier Tor Eriksen, senioringeniør i Statens vegvesen.

Powered by Labrador CMS