Bjørkestokkene var kun sikret med surrebånd og vertikalt plasserte trepeler på begge sider av semitraileren av gardintype.

Billigtransport av trestokker

Fraktet trevirke i kapell-semitrailer.

Publisert Sist oppdatert

Mandag 14. november ble denne transporten stoppet i en utekontroll i Polen av det statlige Generaltilsynet for veitransport.

Det ble bokstavelig talt avdekket at transporten var ulovlig: Da sidegardinen ble skjøvet vekk kom bjørkestammer til syne og de var kun sikret med spennbånd og vertikale trepeler.

Lasten ble transportert av et litauisk vogntog som hadde traktrute fra Litauen til Polen.

Det er, som i Norge, strenge regler for hvilke påbygg man kan transportere trevirke med i Polen. Stykkgods-tralle er absolutt ikke en av dem. Slike ulovlige transporter er konkurransevridende for de kan selvfølgelig kjøres mye billigere enn det de med tømmerbiler og alt i orden klarer å få til i lengden.

Det er heller ikke helt uvanlig at tømmer blir fraktet ulovlig i traller med kapell i Øst- og Sentral-Europa, med - i beste fall - hjemmesveisede metalstolper som sikring. La oss håpe at noe slikt aldri dukker opp i Norge!

Inspektørene fant også et skadet dekk på ett dekk. Sjåføren fikk et gebyr på 700 PLN (Ca. 1560 norske kroner). Det oppgis ikke i nyhetsmeldingen hva de 700 spesifikt var for, men det kan nok antas at det var for dekket.

Dermed ga «bjørke-stuntet» sannsynligvis kun bruksforbud.

Powered by Labrador CMS