Nå er den midlertidige E6-brua, bygget over den ødelagte, over Badderelva i Nord-Troms åpnet for lysregulert trafikk.

Brua er åpnet for trafikk

E6 i Nord-Troms ble gjenåpnet ved Badderen i natt, da den midlertidige brua over Badderelva ble åpnet.

Det var tirsdag kveld for en uke siden at brua måtte stenge som følge av svikt i konstruksjonen. Siden da har Statens vegvesen jobbet sammen med Stetind Entreprenører AS og Anlegg Nord AS for å gjenopprette forbindelsen.

Klokken 0.56 ble den midlertidige brua for trafikk, vel å merke med trafikkregulering men likevel mye bedre enn å kjøre omveien om Finland.

Det skal kun være snakk om noen få minutter ventetid ved lysreguleringen.

Ny bru

Statens vegvesen er i gang med arbeidet for å få på plass en permanent bru.

- Den mest nærliggende løsningen, er å legge brua i dagens E6-trasé, og i så fall vil det være nødvendig å etablere ny midlertidig bru ved siden av til den permanente brua er klar. Frem til vi har gjort nærmere vurderinger, kan vi ikke si noe om hvor lenge den midlertidige brua vil være i bruk eller om når en ny permanent bru kan være på plass, sier avdelingsdirektør for drift og vedlikehold i nord i Vegvesenet, Tore Lysberg.

Lysberg understreker at det vil bli bygget en ny permanent bru så snart dette er mulig.

- I tillegg til behovet for å få en ny permanent bru på E6 gjennom Nord-Norge, er det en grense for hvor lenge vi kan legge beslag på ressurser som er en del av den nasjonale bruberedskapen, sier han.

Analyserer årsaker

Statens vegvesen har satt i gang arbeidet med å analysere årsakene til at Badderen bru kollapset.

- Vi går grundig hva som er gjort i denne saken, for å finne årsaken til kollapsen og se hva vi kan lære. I mellomtiden vil vi ikke spekulere i årsaker, sier Tore Lysberg.

Powered by Labrador CMS