ELEKTRISK: Peterbilt 579EV, er Dafs Amerikanske søstermodell og en av mottakerne av de fremtidige battericellene.

Bygger batterifabrikk i Mississippi

SAMARBEIDER: Accelera fra Cummins, Daimler Truck og PACCAR valgte Marshall County, Mississippi, som produksjonssted for deres felles battericellproduksjon.

Publisert

Batterifabrikken skal produsere celler for bruk i elektriske nyttekjøretøy. Fabrikken forventes å skape 2000 nye jobber, med mulighet for ytterligere ekspansjon ettersom etterspørselen vokser. Den 21 gigawatt-timers (GWh) fabrikken forventes å begynne produksjonen av battericeller i 2027.

Samarbeidsavtalen mellom Accelera, Daimler Truck (Mercedes-Benz) og PACCAR (Daf) ble kunngjort i september 2023 og skal levere kostnadseffektiv battericelleteknologi tilpasset elektriske nyttekjøretøy. Accelera, Daimler Truck og PACCAR vil hver eie 30 % av virksomheten, som vil fokusere på litium-jern-fosfat (LFP) batteriteknologi for batterielektriske lastebiler. EVE Energy vil fungere som teknologipartner i selskapet og ha en 10 % eierandel. De vil bidra med ekspertise innen design og produksjon av battericeller til den fremtidige celleproduksjonsfabrikken. EVE Energy er en global teknologileder i produksjonen av LFP-battericeller for kjøretøyindustrien.

Avtalen forutsetter at nødvendige godkjenninger kommer på plass.

Powered by Labrador CMS