RUVER: Klaas-kranen veier 3,5 tonn og kan trekkes bak en pickup. Foto: Klaus Eriksen

Denne Klaas-liften går bak en pickup

KLAAS: Lift og Maskin AS viste en tilhengerkran som «smått utrolig» kan trekkes med en stor pickup.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

SPESIALUTSTYR: Daglig leder Ole Ligaard sier kranen krever litt opplæring før man kan kjøre på egenhånd. Foto: Klaus Eriksen

Ferdig montert og med bommen ute, var i hvert fall oppsettet så stort at det var litt imponerende da daglig leder Ole Ligaard sa at denne kan du trekke med deg med en stor pickup (med 3,5 tonns hengerkapasitet). Klaas-liften er montert på en tilhenger og har 30 meter krokhøyde. Den har både dieselmotor og elektrisk motor, og kan kjøres på 400V strømnett. Videre har den drift på hjulene og kan «flyttes for egen maskin» inne på anlegget. Den har tre utskyt på teleskopen, og ett manuelt utskyt på jiben.

Totalvekt (uten el-aggregatet på 180 kg) er 3500 kg, og vekten holdes hovedsakelig nede ved at den er bygget i aluminium. Løftekapasiteten er 1500 på maks, samt at den klarer 800 kg på 10 meter og 250 kg på 21 meter.

Ligaard sier Lift og Maskin tilbyr kranen både for salg og leie, og påpeker at det krever litt opplæring når man skaffer seg Klaas-kranen.

- Dette er spesialutstyr, og vi regner med en dags opplæring når vi leverer til kunde. Vi har også større modeller som for eksempel kan kjøres med en personkurv, sier Ligaard.

Powered by Labrador CMS