SEGMENTLEDER: Ford ETransit rakk å bli den mestselgende tunge elektriske varebilen i 2022, selv om de første bilene først ankom Norge sommeren 2022.

Europas mest solgte igjen

For 8. året på rad ble Ford det klart mest solgte nyttekjøretøymerket i Europa i 2022. Markedsandelene deres i Europa er også høyere enn noensinne. I Norge var også kontraktsinngangen på nyttekjøretøy rekordstor.

Publisert

Ford Pro, som er Fords nyttekjøretøyenhet, hadde en markedsandel på rekordhøye 15 % i Europa i 2022.

– Det å sette en ny rekord med hele åtte år som den europeiske markedslederen på nyttekjøretøy - viser hvor mye våre bedriftskunder stoler på Fords varebiler og pickuper i deres daglige drift. Når vi nå ruller ut vår unike plattform med software, lading og andre digitale tjenester i Europa, er vi fast bestemt på at Ford Pro fortsatt skal være våre kunders foretrukne partner for å øke egen produktivitet, sier general manager i Ford Pro i Europa, Hans Schep.

KOMMER: I 2023 kommer en helt ny versjon av Ford Custom. Her er Ford E-Transit Custom som ble vist frem under IAA sist september.

Transit Custom mest solgt

Den viktigste enkeltmodellen bak suksessen i 2022 var Ford Transit Custom. Den ble igjen den mest solgte 1-tonns varebilen i Europa. Transit Custom ble også samlet sett den mest solgte bilmodellen i Storbritannia i 2022. Her har Ford vært markedsleder i hele 57 år. Ford Pro annonserte i fjor en helt ny arvtaker til bestselgeren, den helelektriske E-Transit Custom.

Som et ledd i en storstilt utrulling av nye produkter og tjenester lanserte også Ford Pro den nye helektriske E-Transit i fjor vår. Denne har siden lanseringen vært salgsledende i sitt segment.

Rekordstor kontraktsinngang i Norge i 2022

Ford har også i Norge vært blant de klart mest solgte nyttekjøretøymerkene de siste årene. I 2022 ble de det fjerde største merket.

– Vi har hatt lange ledetider i 2022, og om vi hadde fått alle nyttekjøretøyene som vi faktisk skrev kontrakter på i fjor, ville vi slått alle våre tidligere rekorder med god margin. Vi har svært mange nyttekjøretøy som skal leveres ut i 2023, spesielt det første halvåret. For modeller som ETransit er vi allerede ledende i segmentet, men også her har svært mange skrevet kontrakt, og venter på bilen. Nå går heldigvis denne produksjonen for fullt uten problemer. Det vil bli godt synlig på registreringsstatistikken fremover, sier Berg.

Fords nye nyttekjøretøyportefølje:
Som skapt for det norske markedet

KOMMERT: Også Fords populære pickup, Ranger, kommer i ny versjon i løpet av 2023.

I 2022 annonserte også Ford en helt ny generasjon av pickupen Ford Ranger. Den utgående modellen har styrket sin posisjon som den klart mest solgte pickupen i Europa også i 2022. De første utleveringene av nye Ranger Raptor starter i disse dager mens Wildtrak og Limited etter planen er klare for Norge i løpet av sommeren i år. Ifølge Berg er allerede ordrebanken på disse også stor.

– Nyttekjøretøymodellene som Ford allerede har lansert, og vil lansere fremover, er som skapt for det norske markedet. Ambisjonene våre for nyttekjøretøy i 2023 er derfor med god grunn svært høye. Alt ligger til rette for at vi skal klatre markant på registreringsstatistikken i år, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Powered by Labrador CMS