ENDRES: En snau uke etter at den nye rundkjøringen utenfor Color Lines brygge i Oslo var ferdig bygget, fjernes nå syklistenes forkjørsrett.

Fjerner syklistenes rett til å kjøre foran lastebiler

Det gjøres for å unngå alvorlige ulykker.

Publisert Sist oppdatert

Ca. en uke etter at den nye rundkjøringen utenfor Color Lines brygge på Filipstad i Oslo var ferdig bygget, fjernes nå syklistenes forkjørsrett. 

NLF-medlem, Trond Nordvik, slo alarm til Norges Lastebileier-Forbund (NLF) for kort tid siden og NLF tok kontakt med Statens vegvesen. 

En befaring med NLF og Vegvesenet på stedet forrige uke viste flere nestenulykker der biler har vikeplikt for syklister. Det er umulig for lastebilsjåførene å se syklistene som kommer fra høyre både inn og ut av rundkjøringen. 

- Det er bare et tidsspørsmål om når det vil skje en ulykke her. Grunnen til det er at syklistene fra Oslo sentrum på vei mot Bygdøy har så stor fart at det er umulig å se dem komme før det er for sent. Vi vet alle hvem som skal straffes da, sier Nordvik til NLFs nettsted Lastebil.no

Gjør grep for å få syklistene til å stoppe for lastebilene 

FJERNES: Vikepliktskiltet og rødmalingen skal fjernes, og det blir satt og vikepliktskilt på sykkelveien.

Statens vegvesen har lovet å ta grep raskt etter å ha sett hvor ille det faktisk er i krysset.

- Vi er blitt lovet at i løpet av få dager skal vikepliktskiltet fjernes for bilister, og det skal settes opp skilt som viser at syklistene har vikeplikt. I tillegg skal den røde fargen på stedet fjernes og det skal være fartsdempere på sykkelveien, sier regionssjef Guttorm Tysnes i NLF til AT.no.

Tysnes er regionssjef i region 2 (Innlandet) i NLF og han var med på befaringen. 

Vegvesenet: - Rett og slett skummelt

BEFARING: Trond Nordvik (i gul vest) SVV og NLF så hvor farlig krysset var.

Prosjektleder, Magne Vikne i Statens vegvesen, sier til Lastebil.no at man har prøvd å lage forkjørsrett med sykkel fra Lysaker og inn til sentrum, men innser etter befaringen at på de stedene hvor næringstrafikk og syklister møter hverandre, skapes det trafikkfarlige situasjoner.

- Det er rett og slett skummelt, sier Vikne.

På lang sikt er det planer om ei bru for syklister over rundkjøringen, men at det vil ta år å få på plass dette ifølge Vegvesenet.

– Vi må derfor iverksette andre raske tiltak med det samme, sier Vikne. 

Powered by Labrador CMS