DB Schenker er godt synlige er trafikken i Norge - med innleide lastebiler som kjører fast for og er merket med DB Schenker.

Forbereder DB Schenker for salg

Representantskapet i Deutsche Bahn AG (DB) har gitt DBs styre i oppgave å undersøke og forberede for et potensielt salg av inntil 100 % av aksjene i DB Schenker.

Publisert

Inntektene fra et salg av DB Schenker skal forbli i DB-konsernet i sin helhet og kunne bidra til en betydelig reduksjon av selskapets gjeld.

Med rekordresultater, har DB Schenker gitt et betydelig bidrag til DB-konsernets økonomiske vekst over mange år. På «mellomlang sikt» vil imidlertid DB Schenker kreve større økonomiske ressurser og større uavhengighet for å foreta internasjonale oppkjøp med sikte på å beholde og styrke sin markedsposisjon i fremtiden, skriver DB i en pressemelding.

DB har ingen hast med å selge

Et salg skal ifølge meldingen kunne åpne opp for nye muligheter for DB Schenker når det gjelder vekst og utvikling.

En startdato for en spesifikk avhendingsprosess er ennå ikke bestemt. Et salg skal kun skje dersom det er til økonomisk fordel for DB Group sammenlignet med å beholde DB Schenker i konsernet.

DB Schenker er stort og gjør det bra

I første halvår av 2022 hadde DB Schenker 1,2 milliarder euro i driftsresultat, det beste halvårsresultatet i selskapets 150-årige historie.

Med rundt 76.100 ansatte på over 1850 lokasjoner i mer enn 130 land, er DB Schenker en av verdens ledende logistikkleverandører. Selskapet driver land-, luft- og havtransporttjenester og tilbyr omfattende løsninger for logistikk og global forsyningskjedestyring fra én enkelt kilde.

Powered by Labrador CMS