OPPGRADERT: André Håkonsen i Wirtgen har ventet lenge på det nye Mobicat Evo 2 knuseverket fra Kleemann. Det er forbedret og forsterket på alle fronter.

Forsterket og forbedret

SANDE: Den største nyheten da Wirtgen Norge inviterte til åpne dager var stor på alle måter.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Knuseverket Mobicat MC 110i Evo 2 er en solid oppgradering av forløperen som har vært på markedet siden 2013. I hovedsak handler det om mer stål på de mest utsatte delene av knuseren, bedre servicetilgjengelighet og ny motor med lavere utslipp.

Knuseverket som har kapasitet til å produsere opp mot 400 tonn i timen, ble vist frem for første gang i sommer. Wirtgen Norway leverte den første maskinen av den nye modellen til Arne Pettersen i Austertana i midten av oktober.

Grovere

Hele knuseren veier nå ca. 47 tonn, og det er et par tonn mer enn forgjengeren. Mye av vektøkningen ligger i grovere ramme i tillegg til større matekasse som også har fått tykkere gods og er med mer avstivinger. Det er også endret på utformingen av matekassen slik at sidene er rettere og steinen glir lettere ned mot den første sikten.

GROVERE: Både ramma som knuseren er bygget på, og materen er laget grovere og skal tåle mer.

- Fabrikken har vært veldig lydhør for de innspillene vi har hatt. Resultatet er et nytt knuseverk som både er blitt tyngre og står bedre. Samtidig har verket blitt betydelig mer solid, sier André Håkonsen som er Kleemann-selger hos Wirtgen Norway.

Nye komponenter

Hele materen på den nye Evo2-knuseren er hentet fra MR110. Nytt er også at maskinen er kompatibel med Kleemanns eget flåtestyringsverktøy. Med dette kan både bruker og leverandør få ut alle data på hva knuseren til enhver tid produserer.

På forrige modell var det ett tårn som lyse opp maskinen. På den nye modellen er det plassert LED-lamper under alle transportbåndene, stigtrinn og på flere andre strategiske steder. Det gir både økt sikkerhet og bedre arbeidsforhold for operatøren.

Motoren som brukes nå oppfyller Steg-V utslippskravene.

- Vi har allerede hatt et lavt forbruk på våre knusere. Fabrikken oppgir at forbruket skal være likt. Vi har ikke høstet egne erfaringer på forbruket enda, men rapporter fra utenlandske kunder som har tatt i bruk den nye knuseren, melder om litt lavere forbruk, sier Håkonsen.

Også når det skal gjøres daglig service og vedlikehold har det blitt enklere. Motordekselet er blitt delt slik at en mindre del kan åpnes for daglig ettersyn. Videre er det blitt forlengelse av slangene slik at væsker kan tappes fra bakkenivå uten fare for søl.

Etterlengtet

Wirtgen Norway inviterte i slutten av oktober alle kunder til åpent hus over to dager. Da var det mange år siden de hadde hatt et tilsvarende arrangement i egen regi.

INVITERTE: Ole Morten Pettersen (t.v.), Jan Ove Laugerud og resten av kollegaene i Wirtgen inviterte til åpne dager i oktober.

- Vi har stort sett møtt mange av kundene på messer de siste årene. Nå som Norge har vært stengt ned så lenge, fant vi ut at det var på tide å invitere kundene igjen, sier Ole Morten Pettersen.

Powered by Labrador CMS