SPETTET: En toakslet trekker med tom semi fikk trøbbel opp noen bratte bakker i Trøndelag . Verken dekk eller de valgte kjettingene var egnet for forholdene.

Hadde kjetting! Sperret fylkesvei

KJETTING: En trekkvogn med tom semihenger sperret mandag fv. 6498 da han ikke hadde skodd seg for føret.

Publisert

Betjeningen ved Drogsethmoen kontrollplass i Trøndelag, ble mandag ettermiddag oppringt av veitrafikksentralen på grunn av at en toakslet trekker med en tom semihenger sperret veien. Det er meget krevende med bratte og skumle bakker på stedet. Kontrolløren som ankom stedet forsto det som om føreren hadde kjørt feil og havnet opp denne veien. 

BERGER: Bilbergerne fikk raskt lagt på passende kjettinger og hjulpet føreren avgårde slik at veien igjen kunne åpnes for ferdsel.

Kontrollørene ankom plassen og sjekket både dekk og kjettinger. Bilen hadde 3MPSF merkede dekk som tilfredsstilte kravene i Norge og hadde godt med mønster, men kontrolløren vurderte like fullt dekkene til å være av en type som ikke er egnet for bruk i Norge. Sjåføren hadde også med riktige, lovlige piggkjettinger, men hadde i stedet valgt en "enklere" løsning med noen kjettingbiter og jekkestropper. Dette førte til full stopp og en nesten utforkjøring som sperret veien. Føreren fikk bruksforbud inntil han hadde skodd seg for føret. 

Det ble rekvirert en bilberger fra Viking i Stjørdal for å hjelpe til på stedet. Disse hjalp rakskt føreren med å legge på kjettinger og berge bilen ut av den krevende situasjonen han hadde kommet opp i. 

Powered by Labrador CMS