FORAN: Traktoren foran. Dette er all sikten føreren hadde da han ble stoppet ute på veien. Foto: Hønefoss trafikkstasjon, utekontrollen region øst.

Her er det ikke mye sikt!

Kontrollørene ved Hønefoss trafikkstasjon fikk store øyne da «denne veggen» møtte dem.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Stappet med paller/kassesystemer foran og bak på traktoren, var det ikke rare glippen føreren hadde til å se veien foran og bak seg! Det var heller ingen lys eller skilter på traktoren som indikerte den kontroversielle transporten. Statens vegvesen-kontrollørene Vidar Burud og Øyvind Erlandsen ved Hønefoss trafikkstasjon, utekontrollen region Øst, møtte traktoren mens de kjørte ute, og reagerte selvsagt sporenstreks.

- Det var så dårlig sikt at det ble stopp der og da, og anmeldelse av føreren, sier Burud.

To anmeldelser

BAK: Ikke spesielt god sikt bakover heller, for å si det forsiktig. Hønefoss trafikkstasjon, utekontrollen region Øst

- Det hører også med til historien at føreren heller ikke hadde gyldig førerrett for traktoren, og han ble anmeldt for det også, legger kollega Erlandsen til.

På toppen av det hele hadde traktoren fire blanke dekk. Alt av mønsteret på de tradisjonelle traktordekkene var slitt bort.

- Dette er egentlig bare trist å komme opp i. Vi jobber med trafikksikkerhet hver dag. Denne saken var drøy, men det er dessverre ikke enestående. Vi har vært borti lignende saker tidligere, forklarer Burud.

Eieren la seg flat

Tendensen er at slike saker oppstår oftere i innhøstingsperioden i landbruket. Den utenlandske føreren av traktoren hadde store språkproblemer slik at eieren av traktoren ble tilkalt og kom for å bistå.

- Eieren kom for å hjelpe til med språket, omlasting og få på plass en ny fører til traktoren. Han la seg flat, sier Burud.

Powered by Labrador CMS