Postens konserndirektør Hans-Øyvind Ryen foretok den offisielle åpningen av Postens nye helelektriske distribusjonspunkt på Rud hvor all post og alle pakker vil bli levert med el-biler til innbyggerne i Bærum kommune.

Her leverer Posten alle pakker og all post elektrisk

Distribusjonspunktet har 71 ladestasjoner.

Publisert Sist oppdatert

Bærum blir den første kommunen i landet hvor Posten leverer all post og alle pakker med kun elektriske kjøretøy.

- Ved det nye distribusjonspunktet på Rud i Bærum er alle Postens egeneide varebiler nå elektriske. Det er det nye distribusjonspunktet som muliggjør den elektriske satsingen ved at Posten kan utnytte rekkevidden på våre biler i mye større grad enn tidligere. Nå blir all post og alle pakker levert av våre egeneide små elbiler- og el-varebiler. Fossile kjøretøy er dermed faset ut i vår distribusjon, sier konserndirektør Hans-Øyvind Ryen om at Posten passerer en viktig milepæl.

Distribusjonspunktet på Rud har 71 ladestasjoner, og det er det tredje helelektriske distribusjonspunktet i Stor-Oslo og Norges største.

- Vår nye løsning er bra for miljøet, effektiviteten og økonomien. Det er en viktig milepæl for oss at vi nå har fullelektrisk distribusjon i en storkommune som Bærum, men vi har også kommet langt i Asker hvor det nå benyttes elektriske kjøretøy på alle ruter, med ett unntak hvor vi fortsatt vil trenge en firehjulsdrevet bil, sier Ryen.

Fjerner 75-80 varebilturer fra veien – hver eneste dag

Tidligere ble transporten fra Postens nasjonale logistikksenter på Alnabru til Asker og Bærum gjennomført med 75-80 varebilturer gjennom Oslo hver eneste dag. Det nye distribusjonspunktet reduserer trafikken betydelig og bidrar til at alt kan kjøres med el-varebiler.

Som følge av nyetableringen fjerner Posten også opp mot 80 fossile varebilturer som tidligere kjørte gjennom Oslo til Bærum.

- For kundene betyr dette at Posten sørger for utslippsfri levering, redusert støy fra de lokalene veiene i Asker og Bærum i tillegg til at vi fjerner mange unødvendige kjøreturer, fortsetter konserndirektør Ryen.

Største distribusjonspunkt

Med ca. 140 ansatte og 70 elektriske kjøretøy, blir dette Stor-Oslos største distribusjonspunkt.

Rundt 50 av de ansatte er rekruttert det siste året fra lokalområdene i Asker og Bærum. Enkelte er hentet internt fra andre avdelinger i Posten, mens andre er nyansatte i Posten-konsernet.

Powered by Labrador CMS