DISTRIBUSJON: Yara distribuerer AdBlue fra tankanlegget i Drammen.

- Ingen grunn til å hamstre AdBlue

GOD KAPASITET: Yara, som er den største leverandøren i det norske markedet kan fortelle at selskapet har god tilgjengelighet på urea som er den viktigste komponenten i AdBlue.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

A&T er blitt kontaktet av lesere som er urolige for tilgjengeligheten på AdBlue, vi har også sett at dette er blitt omtalt blant annet i svenske Trailer og i ulike sosiale medier.

GOD KAPASITET: Daglig leder Arne Karlsen i Re-duce på Fagerstrand tapper AdBlue på kanner og tanker og forteller at de har god kapasitet, men det er viktig å ikke hamstre.

Vi kontaktet derfor både Yara som den største produsenten i det Norske markedet og Re-Duce som tapper på AdBlue på kanner og tanker for flere aktører, i tillegg til at de leverer sin egen merkevare. Begge forsikret oss om at det er nok tilgjengelighet i det Norske markedet, men det er viktig at ingen starter å hamstre. Det er derfor også innført begrensninger i hvor store bestillinger aksepteres.

Krigen i Ukraina vil kunne ha påvirkning på andre leverandører i markedet. Russland er verdens største produsent av Urea med 13 % av verdensproduksjonen i 2020, ifølge nettsiden til Arom-Dekor Kemi AS, en av de andre leverandørene i markedet.

Begrenser produksjonen

Yara sendte den 9. mars ut en pressemelding om at de på grunn av de høye gassprisene reduserer produksjonen av ammoniakk og urea ved to av fabrikkene sine i Europa, Italia og Frankrike. Selskapet har ytterligere to fabrikker i Tyskland og Nederland som vil fortsette å produsere.

Videre heter det i meldingen at selskapet vil fortsette å overvåke situasjonen og så langt det er mulig benytte sitt globale nettverk for å serve kunder og sikre kontinuitet i matleveransekjeder, men begrense produksjonen der det er nødvendig i denne utfordrende markeds-situasjonen.

Powered by Labrador CMS